hirdetés
hirdetés

Így akadályozzák az osztrákok a pályaelhagyást

A turizmusgazdaság újraindítása Ausztriában is várat magára: a már sokszor módosított március végi céldátum,  mint a lehetséges újranyitás dátuma a kedvezőtlen járványhelyzet miatt ismét kitolódott. A turisztikai kkv-k számára a munkaerő megtartása ugyanakkor kulcstényező, amikor eljön majd a régóta várt újraindulás ideje. A döntéshozóknak támadt egy okos ötlete - írja a GD Consulting.

hirdetés

A turizmusban a képzett munkaerő elvándorlásának megakadályozását szolgálja az osztrák  munkaügyi miniszter Martin Kocher, valamint a turizmusért felelős miniszter, Elisabeth Köstinger által kezdeményezett megoldás, miszerint az munkanélkülinek lejelentett korábbi turisztikai személyzet után az osztrák munkaügyi hivatal továbbra is folyósítja a munkanélküli segélyt, anélkül hogy időközben más területen munkát ajánlanának a potenciális munkavállalónak.

E konstrukció keretében történő támogatás feltétele, hogy a munkanélküli „újrafoglalkoztatási szándéknyilatkozattal” rendelkezzen korábbi munkáltatójától. Ebben az esetben idén május 31-ig lehetséges e konstrukció keretében áthidaló megoldást biztosítani a képzett turisztikai munkaerő elvándorlásának megakadályozásra.

A lehetőséget üdvözli az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) is. Az ÖHV tagjai körében végzett felmérés szerint ugyanis a korábbi személyzet közel 40 százaléka már a turizmustól független területen képzelni el a jövőjét. A visszafoglalkoztatási támogatás intézménye vélhetőleg az utolsó szalmaszál, amelybe az ágazat munkáltatói és korábbi munkavállalói belekapaszkodhatnak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk