hirdetés
hirdetés

Minden második karácsonyi foglalás hotelbe szól

Minden második vendég hotelben karácsonyozik – derült ki a Szallas.hu adataiból. Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs vonzza a legtöbb látogatót. Országos viszonylatban az átlagos kosárérték foglalásonként 94 270 forint.

hirdetés

Karácsonykor is szép számmal lesznek, akik útra kelnek, bár a foglaltsági szint alatta van az ilyenkor megszokottnak. A vendégek fele hotelben, ötödük apartmanban, 14 százalékuk vendégházban, 13 százalékuk panzióban és 2 százalékuk egyéb szálláshelyen tölti majd az ünnepet. Csaknem az utazók fele keres fel karácsony idején wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyet. „Ilyenkor, az őszi-téli időszakban megnő a félpanziós wellness-hotelek népszerűsége: a nyárhoz képest arányaiban 19 százalékkal több keresésnél használták a félpanziós, 31 százalékkal többször a hotel, és 111 százalékkal többször a wellness szűrőt a szálláskeresők” – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a cég PR-menedzsere.

A szakember azt is elmondta, hogy az átlagos foglalási érték 94 270 forint országos viszonylatban, éjszakákra lebontva pedig 8827 forintba kerül a szállás egy főnek karácsonykor. A vendégek átlagosan 2 éjszakát maradnak. Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs kerültek a népszerűségi toplista élére. Őket követi Szeged, Siófok, Gyula, Zalakaros és Egerszalók. A szállásfoglaló portálon oglalható 14 600 magyarországi szálláshely 27 százaléka foglalható még az ünnepi időszakra.
 
Észak-Magyarország a téli sláger

Régiós bontásban egyébként Észak-Magyarország viszi a foglalások csaknem ötödét. A régió települései közül Eger, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebbek. Őket követi Miskolc, Noszvaj, Parádsasvár, Háromhuta, Szilvásvárad, Mátrafüred, Demjén és Parádfürdő. Még a régió szálláshelyeinek harmada foglalható a karácsonyi időszakra. Az átlagos foglalási érték itt 91 240 forint.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk