hirdetés
hirdetés

Új úti cél épül a Vörös-tengeren

Úgy tűnik, Szaud-Arábia mindent bevet annak érdekében, hogy ha újranyit a világ, jelentős és vonzó turisztikai célpontként felkerüljön az utazók bakancslistájára.

hirdetés

A közelmúltban többször is cikkeztünk arról, hogy a Közet-keleti ország erősen dolgozik azon, hogy felrajzolja magát a világ turisztikai térképére. Évtizedekig tartó elzárkózás után tavaly szeptemberben megnyitotta kapuit 49 ország állampolgárai előtt. 2020 novemberétől ókori világörökségi helyszínét, Hegrát is látogathatóvá tette, és mivel a következő pár évben a turisták számának nagy arányú emelkedésével tervez az állam, ezért új légitársaságot is indít. Magyarországon is programozzák a muszlim királyságot, az 1000 Út tavaly télre már felvette kínálatába.

Szaud-Arábia turizmusfejlesztési stratégiájának fontos eleme a Vörös-tenger partjának fejlesztése, ahol hatalmas fejlesztésbe kezdenek, melynek egy része egy egészen egyedi szállodakomplexum lesz - vette észre a Kívül tágasabb. Ezzel a világ utazói számára új perspektíva nyílik arra, hogy élvezhessék a bolygó egyik leggazdagabb tengeri élővilágával rendelkező Vörös-tengert. Szaud-Arábia komoly versenytársként léphet a Vörös-tengeri nyaralások piacára Egyiptom, Jordánia és Izrael mellett, tekintve, hogy nagyságrendekkel hosszabb partszakasszal rendelkezik.

Az új fejlesztés a Coral Bloom nevet viseli és keretében 50 üdülőközpontot, 22 mesterséges szigetet, golfpályákat és sok minden mást terveznek felhúzni a Vörös-tengeren - írja a Kívül tágasabb. A hatalmas fejlesztés része lesz az Ummahat AlShaykh szigetre tervezett, azonos nevet viselő hotelegyüttes, amelynek egyik darabja jórészt a vízre épül majd.

A portál szerint a szállodakomplexum része lesz több különálló nyaralóépület csakúgy, mint éttermek, rekreációs részek. A hotelt már most a világ legnagyratörőbb turisztikai fejlesztésének tartják. A projekt 100 százalékban karbonsemleges lesz és megújuló energia felhasználására alapul, és egyáltalán nem engedélyezik majd az egyszer használatos műanyagokat sem.

Forrás: Turizmus Online/Kívül tágasabb

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk