hirdetés
hirdetés

Best Reisen: megfelelő jogosítványa volt a buszsofőrnek

A Best Reisen utazási iroda szerint az Egyiptomban balesetet szenvedett autóbusz sofőrje rendelkezett a szükséges vezetői engedéllyel, a jármű pedig kifogástalan műszaki állapotban volt.

hirdetés

Az utazási iroda ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy egyiptomi sajtóértesülések szerint turistabuszra nem volt jogosítványa a sofőrnek.

A Best Reisen közleményében azt írta: az autóbusz kifogástalan műszaki állapotban volt, minden engedéllyel rendelkezett, illetve az autóbuszt vezető sofőrnek megvolt a szükséges vezetői engedélye.

Úgy fogalmaztak: a baleset körülményeit a hivatalos vizsgálat fogja tisztázni, addig minden egyéb, az autóbusz műszaki állapotával és a sofőrrel kapcsolatos hír találgatásnak minősül.

Az MTI Hírcentrum tudósítója szerdán arról számolt be, hogy helyi lapok információi szerint az őrizetbe vett férfit nem is regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmezette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet - hangzott el a hírműsorban.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar meghalt, 29-en pedig megsérültek.

turizmusonline.hu is támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk