hirdetés
hirdetés

Helyszíni beszámoló a Best Reisen-tanulmányútról

Javul az árvízi helyzet Thaiföldön

Folyamatosan javul a helyzet Thaiföldön, így a téli turisztikai szezon jóformán zökkenőmentesen indulhat – tudta meg lapunk Sulyok Tamástól, a Best Reisen ügyfélkapcsolati menedzserétől, aki jelenleg a délkelet-ázsiai országban tartózkodik.

hirdetés

A héten a délkelet-ázsiai ország látnivalóival ismerkedik a Best Reisen 15 fős csoportja, melyben a legfontosabb értékesítői irodák képviselői kaptak helyet. November 17-én indult a csoport a Qatar Airways-zel, és november 28-án érkeznek vissza Budapestre.

A Qatar gépe
A Qatar gépe

A zökkenőmentes érkezést követően bangkoki városnézésen vettek részt, este sziámi történelmi show, majd az éjszakai élettel való ismerkedés következett. Sulyok Tamás kiemelte, hogy tapasztalataik szerint a város teljesen normális életet él.

A belváros jóformán érintetlen az árvíztől, a szállodák és az összes nevezetesség látogatható.

Bangkok
Bangkok

Az árvízi készültséget lehet látni, homokzsákokkal magasították a Chao Praya folyó gátjait, de már apad a víz. „Jártunk a régi repülőtérnél, ami még mindig le van zárva, de már csak 30 cm-es víz fedi a kifutópályát. Egy másik helyen volt egy kisebb vízátfolyás és a Chinatown külvárosban is vannak még kisebb vízfoltok. Összességében nyugodtan folyik az élet, nincs ellátási probléma, a helybeliek élik a mindennapokat, a szórakozóhelyek működnek” – foglalta össze bangkoki élményeit Sulyok Tamás.

A reptér
A reptér

Bangkok után az iroda által kínált 4-napos mini thai körutat tette meg a csoport. Elmentek az úszó piachoz, a Kwai-folyóhoz, Kanchanaburiban. Utaztak a világháborús vasúton, ott is aludtak cölöpházakban. Felmentek Ayutthayába, ahol még látszott a romokon, hogy nemrégiben még kétméteres volt a vízszint, de mostanra teljesen visszavonult az ár. Jártak a Tigriskolostorban, ahol árva tigriseket nevelnek a szerzetesek, és cumisüvegből szoptatták a tigrisbébiket.

Ayutthaya árvíz után
Ayutthaya árvíz után

„Bangkokban megnéztük a szállodákat, majd tegnap lerepültünk Phuketra, ahol nyoma sincs árvíznek. Holnap megyünk a Phi-Phi-szigetre, onnan folytatjuk thaiföldi helyszíni beszámolónkat” – zárta gondolatait Sulyok Tamás.

A helyiek úgy vélekednek, hogy november végéig levonul az ár, és mire indul a szezon, a király születésnapjával – december 5-ével, nyoma sem lesz a thaiföldi árvíznek. Emlékezetes, hogy tavaly a király szülinapjára adták át a reptéri gyorsvasutat Bangkokban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk