hirdetés
hirdetés

Átalakítaná az erzsébetvárosi bulinegyedet a polgármester

Új arculatot adna Belső-Erzsébetvárosnak a helyi önkormányzat – közölte Niedermüller Péter polgármester. A VII. kerületi önkormányzat az eddigi bulinegyed helyett kulturális központtá tenné a belső-erzsébetvárosi területet, ahol programokkal és rendezvényekkel várnák a fiatalokat és az időseket egyaránt - írja az Index.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A kerületvezető szerint Belső-Erzsébetváros az „úgynevezett” bulinegyeddel azonosult, aminek „biztosan” van gazdasági haszna, annak azonban „viszonylag kevés” a kulturális és társadalmi hozadéka, ha egy negyed semmi másról nem szól, mint a korlátlan italozásról, a részegeskedésről, a drogkereskedelemről vagy a prostitúcióról. Ezt az életet megpróbálják a területről kiszorítani, és ehelyett minőségi vendéglátást és kulturális eseményeket kínálni.Az erzsébetvárosi polgármester szerint nem teraszokat vagy éttermeket akarnak bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni. "Igyekszünk összefogni más szomszédos kerületekkel, hogy közös rendezvényeink is legyenek, hogy a Petőfi hídtól egészen a Nyugati pályaudvarig egy olyan kulturális korzó alakulhasson ki, amely nemcsak az egyes kerületek, hanem az egész főváros számára is egy új színfoltot jelenthet" – mondta az Inforádiónak Niedermüller Péter.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés