hirdetés
hirdetés

Július 15-ig lehet nevezni a virágosító versenyre

Július 15-ig lehet nevezni a „Virágos balkonok, virágos kertek” versenyben a saját kertekről és balkonokról készült fényképekkel a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu). Az idei versenyben „Bálint gazda emlékdíjat” is odaítélnek Magyarország kertésze tiszteletére.

hirdetés

A hosszabbítást az indokolja, hogy bár ezres nagyságrendben érkeztek és érkeznek folyamatosan a pályázatok, sokan jelezték a szervezők felé azt is, hogy a szeszélyes időjárás miatt idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat. A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt egyéni környezetszépítő verseny tehát még két hétig, július 15-ig várja azokat az erkélyekről és előkertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket. Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak majd értékes kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A szakmai zsűri döntése mellett július 27. és augusztus 9. között közönségszavazás is indul majd, amelynek győzteseit szintén díjazzák augusztus közepén.

A verseny szervezőbizottsága arról is döntött, hogy a pályázat nemrég elhunyt zsűritagja, Magyarország kertésze, Bálint Gyuri bácsi tiszteletére „Bálint gazda emlékdíjat” is odaítélnek a versenyben. Bálint György, mindenki Bálint gazdája a klasszikus értelemben vett kertészetet művelte, amiben benne volt a föld tisztelete és szeretete, valamint a munka megbecsülése. Nagyon fontosnak tartotta a haszonkertészetet is, számára a kert a gyümölcsfák, zöldségnövények és dísznövények harmonikus egységét jelentette, ahol a kertész a természettel harmóniában ápolja, gondozza a rá bízott természeti örökséget.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai