hirdetés
hirdetés

Kambodzsai idegenforgalmi képviselet nyílt Budapesten

2015. augusztus 12-én dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere dr. Sárdi Rudolf turisztikai szakembernek és ismert délkelet-ázsiai szakértőnek átnyújtotta a minisztérium megbízólevelét. Sárdi Rudolf ezzel a királyság első magyarországi kirendeltség-vezetője.

hirdetés

Az idegenforgalmi, gazdasági és kulturális kapcsolatok elmélyítését szolgáló kirendeltség létrehozása komoly előrelépés Kambodzsa és Magyarország kapcsolatában, hiszen a királyi kormánynak Európában eddig kizárólag a skandináv piacon volt képviselője. Az új budapesti kirendeltség megnyitásával Kambodzsa azt jelzi, hogy a régió kiemelt fontosságú az ASEAN tagsággal bíró ország számára. Sárdi Rudolf elmondta, hogy „a kambodzsai gazdasági fejlődéshez vezető út az idegenforgalmon át vezet, és a budapesti kirendeltség hathatós közbenjárásával a két ország közötti kapcsolat hamarosan új dimenziókba emelkedhet.” Véleménye szerint „a kirendeltség megnyitása már önmagában sikertörténet a két ország közötti partneri viszonyban, hiszen a magyar fővárosban jelenleg sem konzuli, sem diplomáciai képviselet nem működik.

Dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere fogadta  dr. Sárdi Rudolfot az idegenforgalmi minisztériumban  és átadta kinevezési oklevelet
Dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere fogadta dr. Sárdi Rudolfot az idegenforgalmi minisztériumban és átadta kinevezési oklevelet

Tervei között szerepel a hazánkból Kambodzsába látogató turisták és üzletemberek számának jelentős növelése; ehhez azonban a magyar és kambodzsai turisztikai szakemberek éleslátására, nyitottságára és aktív közreműködésére is szükség lesz. Az egyben regionális információs központként is szolgáló kirendeltség további célja a potenciális befektetők felkutatása hazánkban, akik szállodák építésében, üzemeltetésében és egyéb idegenforgalommal kapcsolatos létesítmények finanszírozásában kulcsszerepet tudnak vállalni a dinamikusan átformálódó Kambodzsában. Az országba látogató évi átlagosan 2500 körüli magyar beutazó turista fogyasztói potenciálja ugyan nem jelentős, de minőségi szolgáltatásai, történelmi gazdagsága és az ország sokszínűsége révén Kambodzsa hamarosan bekerülhet a „top” ázsiai desztinációk közé.

Jelenleg a China Airlines járataival lehet a legkönnyebben Kambodzsába eljutni több európai városból, tajpeji átszállással. Emellett Bangkok, Hanoi és Saigon is kiváló regionális átszállási pontok Siem Riepbe (Angkor Wat) és a kambodzsai fővárosba, Phnom Penhbe.

Őxcellenciája dr. Sok Annal, Kambodzsa miniszterelnök-helyettese fogadta dr. Sárdi Rudolfot kinevezése alkalmából
Őxcellenciája dr. Sok Annal, Kambodzsa miniszterelnök-helyettese fogadta dr. Sárdi Rudolfot kinevezése alkalmából

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai