hirdetés
hirdetés

Meghosszabbítják itthon a korlátozó intézkedéseket

A többi mellett az utazást korlátozó intézkedések is érvényben maradnak február 1-ig.

hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs péntek reggeli ülése után egy rádiós interjúban elmondta: "Februárig meghosszabbítjuk a rendkívüli intézkedéseket. Tehát a többi között marad a középiskolai digitális oktatás, a kijárási, gyülekezési és rendezvénytilalom, a 19 órai boltzár." Orbán arról is beszélt, más országokban gyakran változnak a szabályok, ő nem szeretné azt rángatni, a kiszámíthatóság is fontos.

 

A miniszterelnök azt mondta, ameddig nem érkezik elég vakcina, rendezkedjen be mindenki arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak. Azt, hogy erre meddig van szükség, nem tudni: a rádióműsor legvégén ugyanis azt mondta, ha csak a nyugati vakcinára támaszkodunk, több hónapig kell a korlátozásokat fenntartani. Ha találunk máshol biztonságos és bevált vakcinát, akkor fel tudjuk gyorsítani a folyamatot.

Orbán az interjúban többször is bírálta az uniót, szerinte túl lassan érkeznek a vakcinák. "Bár az Unióval megállapodtunk, hogy majd küldik a vakcinát, de ez olyan lassan megy, hogy inkább szerezni kell" – mondta, hozzátéve, hogy továbbra is tárgyalásban állunk Oroszországgal, Izraellel és Kínával.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai