hirdetés

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ indul

A tervek szerint 2019 januárjában indul a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tesztüzemben, a felhőalapú szolgáltatást nyújtó informatikai rendszerre statisztikai adataikat tölthetik majd fel a szálláshely-szolgáltatók - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

hirdetés

A szoftver bevezetésével az MTÜ minden Magyarországon működő kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakáról naprakész statisztikai és forgalmi adatokkal rendelkezik majd, a vállalkozások adminisztrációs terhei csökkennek és az ágazat fehérítéséhez is hozzájárul - írták.

A központhoz hasonló rendszer 2016 óta működik Horvátországban, ahol a turisztikai miniszter már szeptember első napjaiban átfogó főszezoni értékelést tarthatott a nyár mindhárom hónapjának eredményeiről - közölték.

A tavaly év végén elfogadott, a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi törvény módosítása szerint a szükséges szálláshely-kezelő szoftvert az MTÜ térítésmentesen adja a szálláshelyként legfeljebb 6 szobát 12 férőhellyel hasznosító szolgáltatóknak.

Ez illetve mint azt a 24.hu is írja, az online pénztárgépek szálláshelyi bevezetése segítené a hitelesebb szálláshelyi statisztikákat, illetve a vendégek elosztását. Utóbbiak bevonzását 12 fő küldő piacról egyebek mellett 20 milliárd forintnyi marketingkampányokkal tervezi. Szintén említi a portál egy beszélgetésre hivatkozva, hogy egy javaslat értelmében a szálláshelyek áfáját 5%-ra csökkentenék. Arról nem szól a 24.hu, hogy vajon cserébe a szálláshelyekre is kiterjesztenék-e az éttermekre már kivetett 4 százalékos idegenforgalmi hozzájárulást? Ősztől állítólag 300 milliárdos kerete biztosítana az állam konyhatechnológiai felújításokra.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai