hirdetés
hirdetés

Pár nap múlva véget ér a magyar határzár

Amennyiben a világjárvány nem vesz új váratlan fordulatot, Magyarország június 24-től visszaállítja schengeni határain a normális átjárást - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán.

hirdetés

A tárcavezető azok után tartott sajtótájékoztatót, hogy a Szövetség néven egyesülni készülő három felvidéki magyar párt - a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Híd és az Összefogás - elnökeivel tárgyalt. Ezen a megbeszélésen előkerült a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatti korlátozások során bevezetett határzár ügye is, a pártok képviselői kérték újra lehessen normálisan átjárni Szlovákia és Magyarország között - írja a portfolio.hu.

Szerinte ennek az első lépése az volt, hogy sikerült megállapodni a szlovák kormánnyal arról, hogy átkelhessenek a határon az oltással rendelkező szlovák és magyar állampolgárok a kétoldalú egyezménynek köszönhetően. De még egy jó hírt tettem ezen kérésekre reakcióként - ismerte el a tárcavezető.A jelenlegi tervek szerint amennyiben a világjárvány nem vesz váratlan negatív fordulatot, akkor június 24-étől meg tudjuk szüntetni a belső schengeni határokon a határok őrzését - fogalmazott a miniszter.

"Ez azért jó, mert a Magyarország és Szlovákia közti 36 határátkelő közül jelenleg csak 19 működik, és ha sikerül végrehajtani ezt a döntést, akkor végre minden határkeresztező úton lehet majd közlekedni a két ország között" - fejtette ki Szijjártó Péter. Hozzátette: terveik közt szerepel az is, hogy már hamarosan lehetővé teszik, hogy a Magyarországgal határos megyékben, régiókban élők Magyarországon vehessék fel a koronavírus elleni oltást.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai