hirdetés
hirdetés

A belföldieknek Szanja, a külföldieknek Sanghaj a kedvence Kínában

A trópusi klímájú dél-kínai Szanja a legkedveltebb Kínán belüli turistacélpont, a külföldi turisták ugyanakkor legnagyobb számban a keleti Sanghaj városa iránt érdeklődnek.

hirdetés

A hotel.com internetes oldal kelet-ázsiai részlegének összesített, 2012 egészére vonatkozó statisztikáit a China Daily napilap idézi. Az adatok szerint a Kínán belüli utakat figyelembe véve az ország legdélibb, Hajnan-tartományban lévő, ötcsillagos szállodáiról és trópusi klímájáról ismert Szanja városa bizonyult a legkedveltebb turistacélpontnak a tavalyi év során. Szanjára több mint 11 millióan látogattak el 2012-ben, 19,2 milliárd jüan (711 milliárd forint) bevételt hagyva maguk után. A bronzérmes a pandáiról híres Szecsuán tartománybeli Csengtu, valamint az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírját és az azt védő sokezer agyagkatonát elszállásoló Hszien város.

A kelet-ázsiai országba látogató külföldiek a statisztikák szerint továbbra is a nagyvárosokat keresik fel legnagyobb számban. Toplistájukat a kelet-kínai Sanghaj vezeti, ezt a főváros, Peking, majd Kuangtung tartomány székhelye, Kuangcsou követi. Az első tíz helyezett közé kínai mértékkel kisebbnek számító, természeti látványosságairól ismert városok, így Hangcsou és Szucsou is bekerült. A nagyvárosok előnyben részesítésének trendje várhatóan a jövőben is fennmarad, ezt a 72-órás vízummentesség, Pekinget és Sanghajt érintő idén év eleji bevezetése is erősítheti majd.

A beutazó turistákat a nemzetközi összehasonlításban olcsónak számító hotelárak is bevonzhatják - írja a China Daily. Az ötcsillagos szállodaárak a kínai nagyvárosok közt Kuangcsouban a legolcsóbbak, 1200 jüan körül alakulnak, ennél átlagosan 100 jüannal drágább a pekingi, 170 jüannal pedig a sanghaji felsőkategóriás szobák napi ára. Az átlagos belföldi turisták az olcsóbb szállásokat részesítik előnyben, erre átlagosan napi 655 jüant hajlandóak költeni.

A felmérés a kínai turisták legkedveltebb külföldi célpontjait külön részletezi. Ezek szerint legnagyobb számban Hongkongba, Las Vegasba és New Yorkba utaztak tavaly. A legkedveltebb húsz célpont közt többségben vannak a térségbeli, valamint az észak-amerikai célpontok, európai város mindössze kettő, a 11. és a 12. helyezet Párizs és London szerepel a felsorolásban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk