hirdetés
hirdetés

A magyarok egyre jobban imádják Lengyelországot

A múlt év statisztikái alapján. Az I-III. negyedévben 13 százalékkal többen indultunk lengyel barátainkhoz, mint az azt megelőző évben, és a világhálón is egyre több honfitársunk kattint lengyel desztinációkra – immár dobogós helyre kerültünk e fokozott érdeklődéssel, megelőzve az olaszokat, sőt a németeket is.

hirdetés

Az idei budapesti Utazás Kiállításon tágas, elegáns stand a lengyeleké, ahol Malopolska, az Opole régiók és Bielsko – Biala város kiemelt szerepet kapnak. Mint Bakonyi Erikától, a magyarországi Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatójától megtudtuk, Malopolska már csak azért is kiemelkedő jelentőségű a magyarok számára, hiszen ebben a régióban található Krakkó,valamint Tarnów – és e két desztináció (egyik műemlékvárosként, másik zarándokhelyként) mindig is közkedvelt célpontja volt honfitársainknak. Ráadásul a híres Krakkói Egyetem idén ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, és ez alkalommal jeles programsorozat veszi kezdetét a városban idén tavasszal.

Opole-ba már csak azért is szívesen látogatnak el a magyarok, hiszen ez a régió közel fekszik Magyarországhoz, könnyen elérhető. És ez az a nevezetes terület, ahol hajdan a Kneipp gyógymódot kidolgozó, névadó Kneipp is dolgozott, szanatóriuma ma igazi zarándokhely.

Bielsko-Bialát pedig nem véletlenül nevezték kis Bécsnek, hiszen az egykor Osztrák-Magyar Monarchiához tartozó városka igazi gyöngyszem – ráadásul az sem utolsó szempont, hogy gyakorlatilag a város széléről olyan hegyek érhetők el, amelyek késő tavaszig síelhetők.

Krakkó pedig az idei Utazás Kiállításon egy olyan hotellel képviseli magát – ez a Krakus szálló -, ahol kimondottan magyaroknak szóló ajánlatot készítettek, és magyarul tudó személyzet is várja az odalátogatót.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai