A szeniorok kedvence lesz idén Tenerife

Hadházi László, a Showder Club humoristája, "aliendriver" idegenvezetésével mutatta be partnerei számára idei nyári újdonságait a Neckermann április 6-án az Ötkert Clubban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A résztvevők számára elsőként Nicolas Villalobos Mestres, a Cordial szállodalánc képviselője mutatta be az általuk kínált kanári-szigeteki szállodákat. Hitvallásuk a szívélyes vendéglátás, árulta el, fontosnak tartják vendégeik visszajelzéseit, valamint a Kanári- szigetek környezetének megóvását. A szállodacsoport büszkesége a Hotel Cordial Mogán Playa, ami több elismerést bezsebelt már utazásszervezőktől, a Tripadvisor és a Trivago pedig a Kanári-szigetek legkiválóbb szállodájának ítélte. A családosoknak tökéletes választás lehet a lánc kötelékébe tartozó Aparthotel Cordial Golf Plaza, ami az idei évtől Neckermann Klubszállodaként működik, a kicsik és nagyok szórakozását magyar animátorok biztosítják.

A H10 szállodaláncot Ellen van Aken értékesítési menedzser mutatta be, majd ezt követően Javier Bustamente Monero, a Segittur elnöke és Juan Manuel Molina, az Euroseniors értékesítési menedzsere beszélt a Neckermann 55+ programról, ami újdonság a Neckermann kínálatában. Eurosenior programját az idősebb korosztály megnyerésére hozta létre a Neckermann, amelynek ajánlata illeszkedik a korosztályra jellemző igényekhez és pénztárcához egyaránt. Az idei sláger a szenior korosztály körében az előszezonban várhatóan Tenerife lesz, ahova már Magyarországról is lehet kedvezményesen egy heti nyaralást foglalni. A kedvezményes ár (99 900 forint) akkor érvényes, ha szobánként legalább egy vendég elmúlt már 55 éves. Ez a négycsillagos Hotel Hotasa Puerto Resortba szóló speciális tenerifei ajánlat csak a Neckermannál foglalható.

A húsvéti szezonnyitást követően ismét közvetlen járattal juthatnak el a turisták Magyarországról Máltára, mondta el a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselet vezetője, Hangya Edina. Az Air Malta pénteki menetrend szerinti járata júniustól keddi menetrend szerinti járattal és Malév charterrel bővül. Az aktív nyaralás szigete idén is sok kulturális és sportprogrammal várja az érdeklődőket. Az Air Malta május 31-ig ingyen szállítja járatain a búvárfelszereléseket. Rengeteg izgalmas program vár idén is azokra, akik felkeresik a szigetet: június végén immár negyedik alkalommal rendezik meg az MTV ingyenes megakoncertjét, az Isle of MTV-t. A kulturális programokra vágyókat tavasszal Alphonse Mucha kiállítás, májusban eperfesztivál és egy középkori Medieval Mdina ünnep, emellett számos koncert, gasztronómiai és szabadtéri esemény várja.

Valódi luxust kínálnak a vendégek számára a törökországi Rixos szállodalánc házai, árulta el Hakan Kaynakci, a lánc európai értékesítési menedzsere. Az Antalya és Belek környéki 5* és 5*+ kategóriájú szállodákban a vendégek nem csak tökéletes kiszolgálást kapnak, hanem olyan izgalmas programokon is részt vehetnek, mint a delfin show, vagy a cirkusz, de privát strandért és családi csúszdaparkért sem kell a szomszédba menni.

A fenséges hegyek, varázslatos kastélyok, romlatlan természet országáról, Szlovákiáról Sona Jelinkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviselet vezetője beszélt. Az elmúlt időszakban a „kis nagy ország” több vára is megújult uniós források segítségével. Trencsény és Krasznahorka váraiban középkori lakomát kínálnak a vendégeknek. Sokan kíváncsiak a híres tapolcsányi lótenyészetre, a látogatható kelet-szlovákiai fatemplomokra, valamint a skanzenekben, falumúzeumokban élő szlovák folklórra. És olyan világörökségi emlékekkel büszkélkednek, mint a szepességi vár és a dobsinai jégbarlang, ami október 15-ig fogadja a látogatókat.

Ciprus legfőbb értéke az érintetlen környezet, hangsúlyozta Ács Viktória, a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal képviselet vezetője. A tengerparton mindenfelé kristálytiszta tengervíz és rendezett strandok várják a turistákat, akik a sziget keleti felén fehér homokos öblökben élvezhetik a nyaralásukat Agia Napától Protarason át Paralimniig. Ugyancsak homokos strandokra számíthatnak a vendégek Larnacában és Limasszolban, valamint Pafos és Pissouri környékén és a sziget nyugati felén, Polis járásban. A pihentető strandok mellett a szállodákban modern wellness-szolgáltatásokkal, szépségfarmokkal találkozhatnak az utasok.

A görög Mareblue szállodaláncot Bocsák Zsófia, a Neckermann munkatársa mutatta be a résztvevőknek. A lánc szállodái Krétán, Korfun és Rodoszon, közvetlen tengerparti fekvéssel, kiemelkedő éttermi szolgáltatásokkal és színvonalas szobákkal várják a vendégeket. Kiemelte, hogy az idei évtől a Klub Oázis kínálatát gyarapítja a Cordial Aparthotel Cordial Golf Plaza. Itt is a Klub Oázis tagoktól megszokott szolgáltatásokkal, színvonallal találkozhatnak a vendégek (all inclusive, közvetlen tengerpart, ingyenes családi és gyermekprogramok, gyerekes kedvezmények, magyar nyelvű animátor).  

Az esemény zárásaként Dr. Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezetője köszönte meg a partnereiknek eddigi munkáját. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.