A vega dán duó

Jesper kirketrep és rasmus klim szeret kertészkedni. saját maguk gyűjtik be az ételkreációkhoz szükséges hozzávalókat az éttermük körül fekvő kéthektáros földterületről. 

A végeredmény innovatív zöldség- alapú fogásokban jelenik meg, amely remekül illeszkedik az általuk készített főfogások mellé. A kifi- nomult, új északi konyhát képviselő duó ételeit ízlelve vendégeik gyakran morfon- díroznak azon: a sok mindenféle érdekes dolog között tényleg nincs húsétel, vagy ez csupán egy hangzatos kijelentés?

Innovatív konyha

Jesper Kirketerp friss hozzávalók iránti szenvedélye a világhírű Doma étterem- ben eltöltött évek alatt kezdődött, ahol mestere René Redzepi sztárséf volt. Később dolgozott a két Michelin-csillagos Geranium étteremben is, ahol megta- nulta, nem elég, ha egy hozzávaló friss,mindig legyen helyi és könnyen be-szerezhető. Már ekkoriban ismerték és elismerték az innovatív zöldségekre fókuszáló konyháját, hiszen 2009-ben menyerte a Bornholm szigetén rendezett Sol over Gudhjem elnevezésű, rangos séfversenyt.

A duó másik tagja sem akárki

Kirketerp séftársa és elválaszthatatlan jó barátja, Rasmus Klim is hasonló elveket vall a konyhában: a friss és helyi hozzá- valók számára szintén létszükségletnek számítanak. Rasmus korábban megfordult a Michelin-csillagos Paustian étteremben, Bo Bech séf tanítványaként, majd eljutott Barcelonába, az Alkimia étterembe is. A Michelin-csillagos MR-ben folytatta pá- lyafutását, később pedig ismét összehozta a sors korábbi mesterével, Bo Bechkel, ez- úttal a Geich étteremben. 2007-ben a fiatal kreatív dán séf megnyerte az Európai Desszertkupát.

Pedig a Nomába is hívták őket

2011-ben Claus Meyer, a világhírű Noma séfje és társtulajdonosa próbálta magukhoz „csábítani” a különös koncepciójú duót, és ez adta meg a végső löketet ahhoz, hogy elhatároz- zák, lépni kell, nyitnak egy saját éttermet. Így született meg Radio névre keresztelt topvendéglátóhelyük Koppenhága Frederiksberg kerületében.

Hús? Csak hal lehet

A Radiót rendezett és nyugodt környezet jellemzi, friss, egyszerű ételekkel, amelye- ket mind különlegesen tálalnak. Fogásaik között olyan innovatív ételek szerepelnek, mint a makrahal dehidratált sárgarépával, füstöltsajt-hab újburgonyával, zöldbor- só- és burgonyachips-falatkák, ropogós maláta céklával, vaníliás fagylalttal.

Csak természetesen!

Mi teszi ételeiket különlegessé? Nyilván a kiváló és friss helyi alapanyagok gon- dos szelekciója. Két hivatásos kertész gondozza a kéthektáros kert zöldségeit és több mint nyolcvanféle fűszernövé- nyét. A friss gyümölcsfélék a közeli Lilleo szigetről érkeznek a halakkal együtt. Ételeiket a duó mindig a szezonalitás jegyében készíti. 


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.