hirdetés
hirdetés

A Wizz Air Hungary az első légitársaság európai üzembentartási engedéllyel

A Wizz Air Hungary, a Wizz Air legnagyobb leányvállalata bejelentette, hogy 2020. augusztus 1-jétől a légitársaság üzembentartási engedélyezési hatósága az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (European Union Aviation Safety Agency - EASA) lesz. Magyarország továbbra is a Wizz Air Hungary üzemelésének felügyeletét ellátó tagállam marad.

hirdetés

Az EASA felügyelete megteremti a légitársaság számára a magasabb fokú kooperáció lehetőségét a nemzeti polgári légi közlekedési hatóságokkal, a légitársaság jelenlegi és jövőbeni piacain. A Wizz Air Hungary repülőgépei továbbra is magyar lajstrom alatt repülnek, valamint a légitársaság működési és útvonalengedélye továbbra is a Magyar Polgári Légiközlekedési Hatóság hatáskörében maradnak.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Magyarország az első olyan tagállam, amely megreformálja Európa légiközlekedésének szabályozását, míg a Wizz Air Hungary az első légitársaság, amelynek Légijármű Üzembentartási Engedélyét az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség adja ki. Ez a mintaértékű szabályozói együttműködés a magyar és az európai hatóságok között is alátámasztja a Wizz Air növekedési törekvéseit és számos további lehetőséget biztosít a légitársaságnak, hogy az elmúlt 16 évhez hasonlóan a jövőben is folyamatosan megújítsa az iparágat” - mondta Váradi József, a Wizz Air Group vezérigazgatója.

Patrick Ky, az EASA Ügyvezető Igazgatója hozzátette: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen fiatal és dinamikus vállalat az első olyan légitársaság, amely működését az EASA felügyeli. Az európai üzembentartási engedélyt, a Wizz Airhez hasonló, az EASA tagországaiban több bázist üzemeltető légitársaságoknak találták ki. Az EASA, a Wizz Air működéséért felelős központi felügyeletei szervként, nemzetközileg elismert magas színvonalon fogja biztosítani a légitársaság felügyeletét.”

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai