Az Egri Csillag Weekenddel indul a fesztiválszezon Egerben

Április 28-a és május 1-e között ismét borkedvelők és borászok töltik meg az egri Dobó teret, hogy megkóstolják az Egri Csillagok új, 2021-es évjáratát. A bortípus legismertebb, classicus tételeinek legfrissebb borait ugyanis ilyenkor, tavasszal mutatják be az egri borászok.

„Az Egri Csillag megszületése mérföldkő az Egri borvidék életében. A borvidék bortermelői közösségének törekvése egy olyan egyéni és sajátos fehérbor megfogalmazására, amely elidegeníthetetlen a borvidéktől. Bátorság kellett hozzá és rendíthetetlen akarat. Bár még alig több mint tíz év telt el az első Egri Csillag megjelenésétől, de számunkra olyan, mintha mindig is létezett volna. Gazdag, összetett karakterű, élménydús fehérbor” – foglalja össze dr. Lőrincz György, a rendezvényt szervező Egri Borút Egyesület elnöke, mit jelent a bortípus a helyi borászoknak.

Az Egri Csillag bortípust 2010-ben hozták létre, és ezt nem sokkal követte az első Egri Csillag Weekend megszervezése. A rendezvény azóta elengedhetetlen részévé vált az egri boros programoknak, idén tizenegyedik alkalommal nyitja meg tavasszal a nagy egri borfesztiválok szezonját. A belváros egyik legismertebb pontján, a Dobó téren a pincészetek kínálata mellett a borokhoz illő fogások között is válogathatnak a vendégek.



Kiállítók: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Gróf Buttler Borászat, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nap-völgy Borászat, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, Rege Birtok, St. Andrea Szőlőbirtok, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Torma Pincészet, Tóth és Tóth Debrői Borok, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet.

Gasztronómiai és egyéb kiállítók: 383 ásványvíz, Agria Sajtmanufaktúra, Bodega Bisztró és Barbecue, ChiliYard, Macok Bisztró.

Fellépők: Akusztik-Duó (Nyikes Linda és Kovács Sándor); AllSuckAll akusztik; Andante Kamarakórus; Andörkaver; Báder Elemér és Svéd Mátyás Duó; DJ Hütter; Elasztik Akusztik (Báder Elemér, Gyuris Luca, Klem Dénes); Hungarian Rhapsody – Queen Tribute; Jambalaya; Kicsi G; Simple Acoustic; Snidero Quartet; Szabó Család – Plays Beatles, vendég: Czutor Zoli (Belmondo); The Feelgood Acoustic.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.