hirdetés
hirdetés

Az ország, ahol újra hasít az üzleti utazás

Új-Zéland belföldi járatain az elmúlt időszakban megközelítette az üzleti céllal utazók száma a 2019-es szintet - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Leanne Geraghty, az Air New Zealand kereskedelmi vezetője közölte: az üzleti céllal az országon belül utazók száma már csak 10 százalékkal marad el a járvány előtti szinttől, ezért több intézkedést is hozniuk kellett. A legnépszerűbb járatokon nagyobb befogadóképességű Airbus A321-eseket állítanak forgalomba, több, korábban elbocsátott légiutas-kísérőt is visszahívtak, és az üzleti utasoknak kedvezőbb menetrendet vezetnek be.

A cégvezető elmondása szerint a nagy kereskedelmi szervezetek előrejelzésével megegyezően ők is arra számítottak, hogy csak a hátizsákos turisták és a családlátogatók után térhetnek majd vissza az üzleti utazók. Az előzetes becslések szerint jövőre a 2019-es szint 70 százalékával számoltak, így az Air New Zealandet is meglepték a jó adatok.

Leanne Geraghty hozzátette: mindez azt mutatja, hogy jelenleg Új-Zélandnak van a legerősebb belföldi járathálózata, mivel az üzleti célú utazók aránya elmondása szerint még az USA-ban is 15 százalék körül mozog. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a jegyárak még nem érték el a válság előtti szintet, a cég mesterségesen alacsonyabban tartja az üzleti osztályú jegyek árát, így akár 100 új-zélandi dollárral is kevesebbe kerülhet egy jegy.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai