hirdetés
hirdetés

Balaton7 – újdonságok a Balatonnál

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Balaton7-et, amely a régió nyújtotta előszezoni lehetőségekre fókuszál.

hirdetés

Összesen 65 szálláshely és 16 étterem jelentkezett a Balatoni RMI felhívására. A szálláshelyek minimum 20%-os kedvezményt adnak, míg az éttermek egységesen 10% kedvezményt biztosítanak minden vendégüknek, aki a Balaton7 ideje alatt, meghatározott időben keresi fel az éttermet. Az akcióhoz kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága újságírókat hívott meg, hogy bemutassa az idei balatoni újdonságokat.

A Balatonlelle mellett fekvő Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrumban rendezik meg május 18-án a Balatoni Vágtát, amely a Nemzeti Vágta balatoni előfutama. Itt nyílik meg a térség legnagyobb rendezvényháza, új lovaspálya és sportlétesítmények épülnek, a borszeretőket a Magyar Borok Pincéje várja.

Kéthelyen hamarosan megnyílik az AX & AX Borászati Kft. 5.500 négyzetméteres pincészete. A tanulmányút résztvevőinek az egyedülálló építészetű Borkatedrálist az Achs borászat tulajdonosa, Thomas Achs mutatta be.

Balatonfenyvesen a vállalkozó szelleműek a Nagyberek csatornarendszerén kajakkal vízitúrán vettek részt. A térségben gyalogos, kerékpáros és nordic walking útvonalakat jelöltek ki, az 52,7 km útvonal érinti a Nagyberekben lévő Fehérvízi-lápot, Somogyszentpált és Csisztapusztát is.

Május elsején nyílik meg a Garabonciás 7 Vezér Történelmi Kalandpark Garaboncon. Épül a jurtatábor, játszótér, kézműves ház, palánk vár, gokart és íjászpálya várja majd a családokat, akik honfoglalás kori játékokkal is megismerkedhetnek.

Zalakaroson szintén számtalan fejlesztést terveznek idén is. A tavaly átadott, nagyon kedvelt Vízipók Csodapók vízi gyermekbirodalom strandi attrakcióit bővül, készül a fedett részleg is.

A három területrészből álló, összesen 4,2 hektáros Festetics Állatpark után a gyenesdiási Darnay Bormúzeumban járt a csoport, ahol a tavaly átadott Borkoccintóban kínáltak jó illatú borokat.

Hévízen a Hunguest Hotel Mirage****-ban, a város legmodernebb, idén januárban megnyitott szállodájában szálltak meg az út résztvevői,  ahol a közelmúltban nyílt meg a terápiás centrum és a wellnesrészleg. Lelkes fiatalok hozták létre és alkotják a Badacsonyi Kört, amely az Istvándy, a Laposa, a Szeremley és a Váli Pincészet összefogásával jött létre, ők is bemutatkoztak a szakújságíróknak.

Zánkán, az Új Nemzedék Központban tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az EFOTT-ot június 25-30 között Zánkán rendezik meg.

Balatonfüreden a Jókai hajón sétahajózás közben számoltak be arról, hogy kalandparkot hoznak létre Balatonfüreden, szó esett a BikeFest-ről, és a Balatonfüredi Kulturális Fesztiválról is.

Az utazás utolsó állomásaként a balatonfüredi Vaszary Villában a március 15-e és június 23-a között megtekinthető Auguste Rodin szobrász kiállítását is láthatták a tanulmányút résztvevői.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai