hirdetés
hirdetés

Befejeződött a III. Helios Nemzetközi Alkotótábor

Ünnepélyes és hangulatos záróműsorral fejeződött be a harmadik alkalommal megrendezett Helios Nemzetközi Alkotótábor Hévízen.

hirdetés

A rendezvényen Alexandru Codreanu moldáv nagykövet, Papp Gábor Hévíz város polgármestere és Joós Adél, a hévízi Hunguest szállodák igazgatónője köszönte meg Elvira Chemortan-Volosinnek és az alkotótábor művészeinek munkáját.

A festők, szobrászok, fotóművészek és grafikusok két hetet töltöttek el Hévízen, ezalatt az idő alatt volt moldáv est, moldáv kulináris vacsora, magyar táncház is és sikeres gasztrofesztivál is. A Moldáv Nemzeti Filharmónia képviseletében népi hangszereket, a Moldáv Zeneművészeti Akadémia táncosai pedig fergeteges hangulatú moldáv táncokat mutattak be, szemet kápráztató népi nemzeti viseletben.

A gasztronómia is jelen volt a rendezvénysorozaton, ahol Serghei Donica moldáv mesterszakács prezentálta a nemzeti ételeket, kiváló minőségű borok kíséretében.

A Hunguest Hotel Panoráma Borostyántermében negyven művész alkotásaiból rendeztek tárlatot és vásárt, amely május 13-áig tart nyitva. A tárlaton több mint 50 műalkotás mutatnak be, melyeket moldáv, finn, kanadai, román, francia, holland, bolgár vendégművészek készítettek.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai