hirdetés
hirdetés

Díjnyertes fotó készült a Széchenyi fürdőről

December végén a National Geographic kihirdette fotópályázatának nyerteseit, melynek „Városok” kategóriáját egy szingapúri fotós, Triston Yeo Széchenyi fürdőt ábrázoló fényképe nyerte meg.

hirdetés

A kép két éve készült, amikor Nagy Gábor idegenvezető-fotográfus több mint egy hétig 14 délkelet-ázsiai hobbifotóst és szakmai vezetőjüket, Triston Yeo-t kalauzolta az utat szervező Budaventura megbízásából.

„A nyolc nap alatt egyszer sem láttuk a Napot. Párás, nyirkos idő volt. Egy pillanatra azt is gondolhattuk volna, hogy vizuális ábrázolás tekintetében ennek a túrának lőttek. Hamarosan világossá vált azonban, hogy pont ez adott esszenciát az útnak, és lettünk mi magunk is érzékenyek a legkisebb, leghalványabb színekre, melyek – ha percekre is –, de meg-megjelentek a szemünk előtt” – nyilatkozta Nagy Gábor az itthon.hu-nak.

Triston Yeo díjnyertes fotója
Triston Yeo díjnyertes fotója

„A budapesti termálfürdők a magyarok kedvenc időtöltését képezik, különösen télen. Mi olyan szerencsések voltunk, hogy külön engedéllyel bemehettünk fotózni a Széchenyi termálfürdőbe a vezetőnknek, Gábornak köszönhetően. Imádtam a ködöt, amit a levegő és a forró fürdővíz közötti nagy hőmérsékletkülönbség okozott, és az egész légkört. Az egész fürdőélményt misztikussá és szürreálissá tette” – írta a nyertes képhez fülszövegnek Triston.

A fénykép elkészülésének történetéről ide kattintva olvashat még többet, ezen a linken pedig a többi nyertes fotót tekintheti meg.

(forrás: itthon.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai