hirdetés
hirdetés

Dohánybolt nélkül maradt a Sziget

Nem lesznek legális dohányárusító helyek a nagy fesztiválokon. Pénzügyőrök razziáznak majd a Szigeten.

hirdetés

Múlt hét végéig egyetlen érintett sem kért engedélyt arra, hogy dohányboltját valamely nagyobb fesztivál helyszínén nyithassa újra – írja szerdai számában a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy például a Szigeten sem lehet a fesztivál területén – legálisan – dohányterméket kapni. A fesztiválozóknak ki kell járniuk a szigetről a környékbeli Nemzeti Dohányboltokhoz.

A NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője, Suller Attila azt mondta: cigarettát július közepe óta kizárólag a nemzeti dohányboltokban lehet árusítani, a fesztiválokon tevékenykedő pénzügyőrök így feladatul kapták az illegális cigaretta-árusok elleni fellépést is. Megjegyezte: azok, akik engedély nélkül kínálnak különféle dohánytermékeket, ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedő bírsággal számolhatnak.

Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta: a fesztiválok helyszínére elvben átköltözhetnek egyes dohányboltok, ennek azonban több előfeltétele is van. Elsőként az, hogy a zenei rendezvényen megjelenni kívánó trafikosnak új engedélykérelmet kell benyújtania az adóhivatalhoz azt indítványozva: a hatóság tegye számára lehetővé, hogy az adott körzetben, de másutt található dohányboltját a fesztivál helyszínére, területére helyezze át. 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nagy Magyar Idiotizmus! Ha már hoztak egy agyatlan törvényt, lenne annyi eszük, hogy gyorsan módosítsák és hatalmaznák fel a nagy magyar "Gyulai Zsolt" féle Dohány
társaságot, hogy egyedi események (fesztiválok, Magyar Vágta, stb.) esetén saját maga is működtethetne esetileg dohányárusító konténert, ha már ilyen baromságot
létrehoztak! És még kaszálhatnának rajta egy kis pénzt is!!!
Rajtunk fog röhögni és szentségelni az a sok külföldi turista, aki nem tudván az idiota magyar rendszert nem talál cigit pl. a Szigeten!
Ez van akkor, ha jogi egyetemet végzett, ám az életben soha egy percet nem dolgozott országgyűlési képviselők jogszabályt alkotnak.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai