Egy testben több lélek

A szekszárdi borvidék kadarkái, kékfrankosai és bikavérei, illetve ezek házasításai egyforma, un. burgundi palackban kerülnek forgalomba jövő év elejétől.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. és a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően született meg a borvidék borainak hivatalos, elegáns, mélyzöld üvege, amelyet a Szekszárdi Szüreti Napok hivatalos megnyitó ünnepségén mutatott be Szabó József az üveges cég és Heimann Zoltán, a helyi borászok képviseletében.

Szabó József elmondta, megpróbáltak egy olyan semleges, 100 százalékig visszaolvasztható (újrahasznosítható) , a város címerét és nevét is magában foglaló, 75 cl-es „uvag” palackot kialakítani, (ez az eljárás megvédi a bort a káros UV sugárzástól, amely vörösbor esetén különösen fontos), amelyet a borászokkal egyeztetve hoztak létre. Az O-I csapata különösen büszke arra, hogy egy olyan közös munkában vehettek részt, amely a szekszárdi borászok együttműködését segíti, tette hozzá a cég értékesítési igazgatója. Heimann elnök először a három, régi magyar borszőlőfajta szekszárdi vonatkozásait mutatta be. 

A burgenlandi borvidéken őshonos kékfrankos a kékszőlők közül mindig is meghatározó fajta volt Szekszárd környékén is, a bikavér viszont csak mostanában kezd „divatossá” válni (ezért is adja a szekszárdi borvidék a versenyeken az egriek méltó „ellenfelét”), a szerbek által hozott kadarka pedig többszáz éve honos e vidéken. Olyan palackot kerestek e szép vörösborokhoz, mondta az elnök, amely mindenképp egyedi, Szekszárdra jellemző, amellyel közösen járhatnak mostantól egyedi utat a többi borvidék mellett. A palackokba, a megállapodásuk értelmében, nem csúcsborokat töltenek, de garantáltan jó minőségű, határozott fajtajellegű tételek kerülhetnek csak bele, 2-3000 forint/palackos ármagasságban. Kívánalom volt még részükről, hogy a palack ne legyen túl sötét, legyen szép hosszú nyaka, alul mélyedés legyen  a jó fogás érdekében, és 49-es dugóval lehessen lezárni. „A szekér elindult, jópáran már felkéredzkedtek rá, és utaznak velünk, de bármikor másnak is fel lehet szállni az utazók közé”, zárta egy szép hasonlattal a palackbemutató tájékozatót a Szekszárdi Borvidék elnöke.

Forrás: Vendég & Hotel


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.