Szekszárd felmondta az uszodaszerződést

Szekszárd felmondta az uszodaszerződést 

A kivitelezést végző vállalkozó a sokadik módosított határidőt sem tartotta. Remélik, hogy az állam befejezi a beruházást.
Kinyitnak a pincék Szekszárdon

Kinyitnak a pincék Szekszárdon 

Augusztus második hétvégén várják a vendégeket.
Megnyílt a Sötétvölgy Szabadidőközpont

Megnyílt a Sötétvölgy Szabadidőközpont 

Átadták a Sötétvölgy Szabadidőközpontot a festői szépségű, Szekszárd melletti parkerdőben. A Gemenc Zrt. új fejlesztése a kedvelt bakancsos, kerékpáros és horgászturisztikai célpontban, a Sötétvölgyben valósult meg. Az erdőgazdaság beruházásának köszönhetően a régi, elavult faépület helyén egy többfunkciós fogadóépület, a tóparton családi piknikrét és játszótér épült.

2016-os kékfrankos Szekszárd legjobb vörösbora 

A Schieber Pince egy 2016-os kékfrankosa lett a legjobb vörösbor a pénteken zárult, kétnapos szekszárdi borversenyen - közölte a szekszárdi hegyközség az MTI-vel.
Kellemes évet zár a szekszárdi borvidék

Kellemes évet zár a szekszárdi borvidék 

A tavalyihoz hasonló, kiemelkedő évjáratra számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a végéhez közeledik a szüret.
Zöldül Szekszárd

Zöldül Szekszárd 

A Zöld városok program több mint egymilliárd forintos támogatásával növelik a zöldterületeket Szekszárdon, a 2018-ban kezdődő fejlesztések elsősorban a város központi részein valósulnak meg.

2012-es merlot lett a legjobb vörösbor Szekszárdon 

A tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is egy 2012-es évjáratú merlot lett a legjobb vörösbor a szekszárdi borvidéki borversenyen, ezúttal a Vesztergombi pince Bodzási merlot válogatása nyerte el a díjat.

Vadásszák a turistákat Szekszárdon 

A tolnai megyeszékhelyen 2017. május 1-től új informatikai rendszert, a Turistavadászt vehetik használatba a város idegenforgalmában érintett szereplők.

Bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon 

Négyszáztíz millió forintos beruházással bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, a fejlesztéssel több ponton változik a tolnai megyeszékhely belvárosában a közlekedés.
A Szekszárdi borvidék új arca - és ami mögötte van

A Szekszárdi borvidék új arca - és ami mögötte van 

A Szekszárdi borvidék pályázat keretében választotta ki új arculatát. A friss és modern, de a hagyományokat is tiszteletben tartó terv nyertesét a borvidék képviselői és a pályázatot lebonyolító ArtHungry.com által felkért zsűri közösen választották ki.

Szívesen megtervezné a szekszárdi borvidék arculatát? Itt a lehetőség! 

Arculat tervezésére írt ki pályázatot a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft., amely az ArtHungry.com kreatív közösségi oldallal együttműködve keres új megjelenési elemeket.

Magyar bor Portugáliában 

Viseu portugál bortermelő várossal készít elő együttműködést a szekszárdi önkormányzat, a portugál nagykövetség kereskedelmi vezetője szerint ez újabb piacokat hozhat a magyar bornak.

A tavalyinál jobb évjáratra számítanak a szekszárdi borvidéken 

A tavalyinál több és jobb szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a korai fajták, illetve a rozé bornak szánt szőlő szedésével augusztus végén kezdődött el a szüret.

A veszélyes uszodát helyettesítő fürdőt is bezárták Szekszárdon 

A veszélyessé vált fedett uszoda után a helyette létrehozott, ideiglenes uszodát is bezárták Szekszárdon, miután több gyermek rosszul lett a létesítményben.

Szeptemberben felbukkannak az üzletek polcain a szekszárdi palackok 

Szeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.

Leányvári borturizmus a Tolna megyei pincefaluban 

A tolnai Szekszárd és környéke finom borai nem újak a magyar és külföldi piacokon sem, de hogy egy egész falu legyen, mely a történelmi pincéiről híres, az újdonság.

Zsóry fürdőnél járt, és második lett a Kék Madár 

Az Accent-csoport elhívta két napos, Accent Gasztro elnevezésű, júniusi szakmai rendezvényére a szekszárdi Ízlelő étterem (ez Magyarország egyetlen olyan étterme, ahol sérültek dolgoznak mind a vendégtérben, mind a konyhán) csapatát.

610 milliós projekt: Gemencig és a Sióig bringázhatunk Szekszárdról 

Csaknem hétmilliárd forint európai uniós forrás jut a 2014 és 2020 közötti ciklusban Szekszárdnak - közölte a tolnai megyeszékhely polgármestere kedden a városban, sajtótájékoztatón.

Kalocsáig ellátni Szekszárd új kilátójából 

Átadták csütörtökön Szekszárdon, a Bati-keresztnél, a Kéktúra útvonala mentén épült kilátót, a Szekszárdi-dombság egyik legmagasabb pontján emelt építmény a Gemenc Zrt. legújabb turisztikai fejlesztése.

Óriási magyar siker a borvilágversenyen 

Hétvégén került megrendezésre a világ egyik legjelentősebb nemzetközi borversenye, a Vinalies Internationales. Idén negyven országból 3582 bort neveztek, ebből mindössze 65 bor volt magyar. A hazai borászok 9 aranyérmet (13,8%) és 11 ezüstérmet (16,9%) nyertek, ami kimagasló eredménynek számít. A legmagasabb pontszámokat elért borokat 7 kategóriában külön trófeával díjazták. Óriási dolog, hogy a világverseny legjobb vörös bora címet magyar, szekszárdi bor nyerte: Dúzsi Tamás 2011-es évjáratú Görögszó bora!

Töltse a Valentin-napot a szekszárdi Ízlelőben 

Valentin-napi étel- és italrandevú az Ízlelőben.

Nyerők a törzsvendégek az Ízlelőben 

A szekszárdi Ízlelő Családbarát Étteremben - ahol a vendégtérben és a konyhán is sérültek dolgoznak - december 18-án, csütörtök délben tartották a sorsolást, amelyen az egész évben hozzájuk járó törzsvendégek közül került ki az a két szerencsés, aki egy pesti és egy balatoni szállodába szóló wellness hétvégét nyert.

Petra és Évi a fővárosba megy 

A szekszárdi Ízlelő étterem – ahol kizárólag sérültek dolgoznak mind a vendégtérben, mind a konyhán – két alkalmazottja, az aprócska Kajtár Petra felszolgáló és a hallássérült szakács, Gyulainé Éva december 13-án, szombaton egynapos szakmai programon vehettek részt az ötcsillagos Budapest Marriott Hotelben.

Peti és Norbi Budapestre megy 

December 5-én, pénteken, Mosonyi Péter szakács és Kővári Norbert felszolgáló, a szekszárdi, sérülteket foglalkoztató étterem, az Ízlelő csapatának két tagja kapta azt a különleges szakmai lehetőséget, hogy a budapesti ötcsillagos szálloda, a Budapest Marriott Hotel konyháján és vendégterében eltölthettek egy napot, belelátva az ottani munkába, ismerkedve kicsit egy luxusszálloda hétköznapjaival.

Borhotel nyílt Szekszárdon 

Átadták a Mészáros Borház Borászati Kft. közel 700 millió forintos beruházással, 70 százalékos uniós támogatással épült szekszárdi belvárosi szállodáját hétfőn.

Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében 

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

Nem jó a termés a szekszárdi borvidéken 

Az előző évekénél gyengébb minőségű és kisebb szőlőtermésre számítanak az idén a szekszárdi borvidéken, ahol a napokban elkezdték a kékfrankos szüretét a termelők.

Véget ért a szekszárdi szüreti fesztivál 

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Szekszárdon, amikor megnyitotta a város szüreti fesztiválját.

Egy testben több lélek 

A szekszárdi borvidék kadarkái, kékfrankosai és bikavérei, illetve ezek házasításai egyforma, un. burgundi palackban kerülnek forgalomba jövő év elejétől.

Borvacsora - egy kicsit másképp 

Szeptember 27-én különleges szombat esti programot kínál a szekszárdi Ízlelő Családbarát Étterem, ahol a Csányi Pincészet topételeihez megálmodott ötfogásos ételsort kóstolhatják meg az exkluzív borvacsora vendégei. 

Kiállítások tárháza és újranyíló borkút Szekszárdon 

Egész napos program keretében augusztus 30-án megnyílnak a nemrég felújított szekszárdi vármegyeháza múzeumi kiállításai, és ismét működik majd a közelben lévő borkút - jelentették be a szervezők kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Mégsem vagyunk elveszett fejek... 

Útban Szekszárd felé egy pesti szálloda konyháját vezető séf, Barka Áron is velem tart. Előre tisztázzuk: a hallásukban akadályozott szakácsokkal csak szemből, jól artikulálva értetjük meg magunkat, az autisztikus jegyeket mutató, sérült konyhai segítségnek pedig nem fogjuk meg a kezét, miközben késsel dolgozik, hiszen nem szereti, ha idegen ér hozzá, és szemkontaktust is felesleges keresni vele.

Nagyon pörög a fogyatékosok dizájnvendéglője 

A szekszárdi Ízlelő étterem szinte kizárólag fogyatékosokkal működik olyan sikerrel, hogy már franchise hálózatban gondolkodnak.

Bor, élmény, kaland, felfedezés 

Július 21-én hivatalosan is megnyitotta kapuit Szekszárd új, országosan is egyedülállónak számító  turisztikai attrakciója a Garay ÉlményPince.

Nem mindenhol volt erős az idegenforgalmi szezon kezdete 

A tavalyihoz képest gyengébben indult az idegenforgalmi szezon Tolna megye keresett üdülőhelyein, a Fadd-dombori gyermektáborokban ugyanakkor idén is nagy a forgalom.

Szekszárdon készülnek a legjobb kékfrankosok 

Szekszárd és Tolna elverte a mezőnyt a Borászportál kékfrankos vaktesztjén. A dobogóra csak ezekről a borvidékeinkről kerültek fel borok, egyébként pedig Villány, Eger mellett egy felvidéki és egy burgenlandi tétel jutott be a top 10-be.

Épül a föld alatti élménykörút 

Halad a Garay ÉlményPince kialakítása a tolnai megyeszékhelyen. Már a majdani interaktív kiállítás néhány alapját is elhelyezték. Az érdeklődők egyelőre ismerkedhetnek azzal, hogy nyártól milyen hely várja majd őket.

Folytatódik a belváros fejlesztése Szekszárdon 

Folytatódik a történelmi belváros fejlesztése Szekszárdon, a több mint kétmilliárd forintos európai uniós projekt második ütemében a piactér átépítése kezdődhet el.

Vulkanikus eszpresszó, szélfútta macchiato 

A borkedvelők számára már ismert, mennyire meghatározóak a borokra nézve a termőhelyi adottságok, a talaj, a klíma vagy a fajta kiválasztása. A Douwe Egberts Omnia most hasonló területszelekció alapján kiválasztott – single origin – szemes kávékat mutatott be és négy hazai borászattal közösen a kávé- és borkultúra elmélyítésén dolgozik.

Idén nem lehet rutinból bort készíteni 

A szőlőtermelők mindig elmondják, nincs két egyforma év, az idei azonban több szempontból is eltért az eddigiektől, írja a teol.hu.

A felénél tart a szekszárdi szüret 

 A tavalyinál nagyobb mennyiségű, magasabb savtartalmú szőlő várható a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők; jellemzően a cabernet fajták vannak még a tőkéken.

Egységes megjelenést kapnak a szekszárdi borok 

A palackos borok egységes megjelenéséről állapodtak meg a szekszárdi borászok, borászokat tömörítő szervezetek és a város önkormányzata, három szekszárdi borfajtát már jövőre egységesen hozhatnak forgalomba.

Megszépült Szekszárd főtere 

Befejeződött Szekszárd történelmi főterének, a Béla király térnek a megújítása, a belvárosi rehabilitáció programja a piactér átalakításával folytatódik - közölte a szekszárdi városháza az MTI-vel.

Belvárosi szálloda épül Szekszárdon 

Közel 700 millió forintos beruházással 44 férőhelyes belvárosi szálloda épül Szekszárdon, a létesítmény alapkövét kedden helyezték el a tolnai megyeszékhelyen.

Szekszárd a rosé-világ közepe 

Szekszárd a rosé-világ közepe

Élménypince lesz Szekszárd legrégebbi borospincéjéből 

Élménypincét alakítanak ki Szekszárd legrégebbi borospincéjéből; a borkészítést, a szekszárdi borvidéket, a borfogyasztás kultúráját, trendjeit bemutató interaktív kiállítás várhatóan jövő év júliusában készül el - mondta Horváth István, a tolnai megyeszékhely polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Megszépül Szekszárd belvárosa 

Két és fél milliárd forintos, nagyrészt európai uniós beruházással 2014 márciusára újul meg Szekszárd belvárosa - jelentette be a város polgármestere hétfőn Szekszárdon.

Átadták a szekszárdi élményfürdőt 

Átadták szerdán az 1,3 milliárd forintból megépült szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt, a nyolcmedencés létesítmény csütörtöktől fogad vendégeket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!