hirdetés
hirdetés

Egymást érik a turisztikai rendezvények Berlinben

November 22-23 között két napon keresztül, mutatkoztak be Villány és Tokaj jelentős borászatai, valamit az észak-magyarországi és dél-dunántúli turisztikai régiók a Magyar Nagykövetség reprezentatív épületében.

hirdetés

A nagykövetség szervezésében, valamint a Magyar Turizmus Zrt., a Törley Pezsgőpincészet és a CBA támogatásával megvalósuló eseményen mintegy 15 neves hazai borászat mutatta be legújabb és legnemesebb borait. Számos pincészetet a tulajdonosa képviselt, amely gesztust a meghívottak külön megköszöntek. Az első napon, gálavacsora keretében ismerkedhetett az elsősorban diplomáciai és a politikai élet meghatározó személyeiből álló vendégsereg a magyarországi vezető borokkal. Kiemelkedő siker, hogy több vezető német sommelier is elfogadta a vacsorára szóló meghívást, akik a rendezvényt követően elismerően beszéltek a magyar borokról.

A rendezvény második napját, egy német újságírók számára szervezett borkóstoló és kötetlen hangú beszélgetés nyitotta. Este pedig majd 400 fős rendezvény keretében, újabb bemutatkozási lehetőséget kaptak a magyar borászok, valamint a rendezvényen megjelent turisztikai régiók. A Magyar Turizmus Zrt. Észak- Magyarországi Regionális Igazgatósága, valamint a Dél- Dunántúli Igazgatósága összefogásban a német képviselettel, a hazai turisztikai kínálat népszerűsítésére használta fel ezt a lehetőséget. Már a délutáni beszélgetések is sikeresek voltak, hiszen két, Németországban kevésbé ismert régió turisztikai szakembere állt személyesen is a német sajtó képviselőinek rendelkezésre, amelyet az újságírók számtalan kérdéssel köszöntek meg.

A rendezvény egy újabb állomása volt az elmúlt félév berlini nagykövetségi turisztikai rendezvénysorozatának. Hévíz után Sopron Megyei Jogú városa, majd a nyugat- magyarországi fürdővárosok éltek a berlini lehetőséggel. Németországban jelentős lépés lesz a hazai borászat bemutatásának a novemberben megjelenő Feinschmecker vezető gasztronómiai újságban írt, EU magyar borokat bemutató nagyszabású cikksorozat, amely a hazai borászatok, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a Külügyminisztérium összefogásának eredménye. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai