hirdetés
hirdetés

Éjjel nem lehet italt venni Pécsen

Rendeletben tiltotta meg Pécsen az üzletek éjszakai szeszesital-árusítását és az alkoholos italok kiszállítását csütörtökön a város közgyűlése.

hirdetés

A tilalom november elsején lép életbe, és a 22 és a reggel 6 óra közötti időszakra vonatkozik. A boltoknak vállalniuk kell, hogy ebben a nyolc órában nem adnak el szeszes italt vagy zárva tartanak.

A rendelet hatálya nem terjed ki a nagyáruházakra, a bevásárlóközpontokban vagy az üzemanyagtöltő állomásokon működő üzletekre, a vendéglátóhelyekre, az alkalmi rendezvényekre és az alkalmi vásárokra.

Alkoholos italokat éjszaka a jövőben is lehet rendelni, azok kiszállítását ugyanakkor csak a tilalmi időn kívül engedélyezik a baranyai megyeszékhelyen.

Akik a rendeletet megszegik, szabálysértést követnek el és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

A közgyűlési előterjesztésben a rendelet indokaként az olvasható, hogy az elmúlt időszakban sok panasz érkezett a város jegyzőjéhez az éjszaka is nyitva tartó üzletek működésével kapcsolatban. A bejelentők elsősorban a hangoskodó, szemetelő, garázda, rongáló magatartást tanúsító vendégkörre hívták fel a figyelmet, amelynek a viselkedése zavarja a lakók nyugalmát.

A helyi sajátosságok figyelembevételével már Budapest több kerületében, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten is korlátozták a szeszes italokat forgalmazó üzletek éjszakai nyitva tartását.

A pécsi önkormányzat szerint az eddigi tapasztalatok biztatóak, úgy tűnik, ez a módszer alkalmas lehet "a lakosságot zavaró hatások mérséklésére", ideális esetben azok megszüntetésére is.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!