hirdetés
hirdetés

Elkalandoztunk, megint…

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága kétnapos tanulmányútra hívta a sajtó munkatársait, amelyen többek között Tata, Székesfehérvár, Pápa és Komárom aktív és interaktív újdonságait ismerhettük meg.

hirdetés

„A study tour célja a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is az, hogy a királyi régió fejlesztéseit és újdonságait mutassuk be, de most egy izgalmasabb, kalandosabb megközelítésben. Manapság a turisták sokkal jobban érdeklődnek az élményszerű programok illetve az aktív kikapcsolódás iránt – szeretik, ha egy várost nem csak egyszerű idegenvezetéssel, egy kiállítást nem csupán egy velős tárlatvezetéssel tudnak megtekinteni. Ezt a „trendet” ismerték fel a régió nagyobb városai is, és kitaláltak egy sor aktív és interaktív programlehetőséget” – árulta el induláskor Stumpf Ágnes, a Közép-Dunántúli RMI marketing menedzsere.

Székesfehérváron interaktív történelmi idegenvezetésbe csöppentünk - pergett a dob, játszottak a színészek, vándorolt a szent korona: a Szabad Színház társulat bájos és humoros előadására várhatóan sok család és csoport lesz kíváncsi. A Hiemer-házban a másfél hónapja nyitott Hetedhét Játékmúzeumot néztük meg, a Városi Képtárban pedig a Rippl-Rónai kiállítást, ahol a „KépTárazz Okosan” című élménytúrát a kalandvágyó, információra éhes látogatóknak ajánlják.

Nézze meg képeinket!

A bakonybéli Pannon Csillagda digitális planetáriumában megtudtuk, hogyan született a naprendszerünk, és egy modern távcsővel pedig meg is vizsgálhattuk a Napot.

Pápán ismét egy interaktív élmény következett: az Esterházy- kastély (16 év után nyitott meg újra, de a végső rekonstrukció csak 2014-re teljesül) tárlatvezetésén amatőr színészek korhű ruhában elevenítették fel a barokk főúri élet mindennapjait.

A naplemente az Öreg-tavon ért minket. A hajókázás közben Magyarics Gábor, a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület menedzsere arról beszélt, hogy a városban júliustól garantált szakvezetett programok állnak majd az egyéni látgatók rendelkezésére, ilyen lesz például a több nyelven elérhető városnéző séta, illetve kerékpártúra. A pörgős nap után az ország legrégebbi szállodájában, a Kristály Imperial Hotelben pihentük ki a fáradalmakat.

Hűen a tanulmányi út céljához (aktívkodjunk!) a második nap délelőttjén a csoport egy része kerékpáron ismerkedett Tatával, a másik fele dottón járta be a város apró szegleteit. Ezután az agostyáni arborétum valószínűtlenül magas (fenyő)fái között folytattuk a barangolást, majd a Komáromi Erőd felé vettük az irányt - az Országos Pékfesztiválra készülő erődben úgyszintén interaktív programok sora érhető el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!