Lángos – pontykrémmel töltve 

Ki kell-e dobni minden régi elgondolást, ha újra akarjuk márkázni Budapestet és a Balatont? Erre a kérdésre is megkaptuk a választ az Országmárka 2.0 konferencia délutáni programjában, amikor is két téma, a városmárkázás és a Balaton került terítékre.

Megszűnhet a Magyar Turizmus Zrt., jöhet a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség 

Nemzeti rendezvényszervező, nemzeti kongresszusszervező, sportrendezvény divízió – hamarosan a teljes turizmust maga alá gyűrő új szervezet jöhet létre, ha megvalósul a hvg.hu birtokába került titkos kormányelőterjesztés.
Nem hagyjuk veszni az orosz piacot

Nem hagyjuk veszni az orosz piacot 

Húszmillió forinttal megtoldották az oroszországi magyar turisztikai reklámkampány költségvetését. Moszkva után decemberben Szentpétervár környékét célozzák majd a magyar reklámok.

Júniusban is bővült a magyarországi turizmus 

Minden mutató kedvezően alakult a magyar turizmusban júniusban: nőtt a kül- és belföldi forgalom, több volt a bevétel, emelkedett a szállodák foglaltsága. 

230 milliárd forint uniós támogatásból gazdálkodhat a hazai turizmus 

A mostani európai uniós fejlesztési ciklusban, 2014 és 2020 között mintegy 230 milliárd forint támogatás jut a turisztikai ágazatnak, de egyéb gazdasági célokra további milliárdokra is pályázhatnak az ágazat szereplői - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkára pénteken Hévízen.

Olcsóbban nyaralhatnak nálunk a németek 

Az euró gyengülése következtében számos távoli desztináció vált drágábbá azoknak az európai uniós állampolgároknak, akiknél euró a fizetőeszköz, köztük a németeknek is. Hat országban viszont tavalyhoz képest kedvezőbbé vált a nyaralás, írja a Die Welt.

Mit rejt a kamrapolc? 

Magyar élelmiszereket népszerűsít a Magyar Turizmus Kamrapolc-programja.

Magyarország turisztikai teljesítménye meghaladja a világátlagot 

Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot: az első nyolc hónapban 7,6 százalékkal nőtt a külföldről Magyarországra érkező turisták száma, az ebből származó bevételek pedig közel 10 százalékos növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest - ismertette a Magyar Turizmus Zrt. MTI-hez eljuttatott hírlevelében.

Visszavonták a Magyar Turizmus kétmilliárdos médiavásárlási közbeszerzését 

Szűkszavú, formális indoklással visszavonta a Magyar Turizmus Zrt. a nettó kétmilliárd forint keretösszegű belföldi médiavásárlási és médiatervezési közbeszerzését. Az MT Zrt. telefonon nem kívánt több tájékoztatást adni, e-mailben is feltettük a kérdésünket, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal felállításával áll-e összefüggésben. 

Eredmény a Magyar Turizmus kétmilliárdos külföldi médiatenderén 

Elkelt a Magyar Turizmus Zrt. hatalmas összegű médiavásárlási tendereinek egyik fele, a külföldi kommunikációs megbízás. A kétmilliárd forint keretösszegű feladatokért nem volt tolakodás, az eddigi ügynökség indult egyedül. 

Eredmény a Magyar Turizmus kétmilliárdos külföldi médiatenderén 

Elkelt a Magyar Turizmus Zrt. hatalmas összegű médiavásárlási tendereinek egyik fele, a külföldi kommunikációs megbízás. A kétmilliárd forint keretösszegű feladatokért nem volt tolakodás, az eddigi ügynökség indult egyedül. 

Eredmény a Magyar Turizmus kétmilliárdos külföldi médiatenderén 

Elkelt a Magyar Turizmus Zrt. hatalmas összegű médiavásárlási tendereinek egyik fele, a külföldi kommunikációs megbízás. A kétmilliárd forint keretösszegű feladatokért nem volt tolakodás, az eddigi ügynökség indult egyedül. 

Turisztikai filmpályázatot hirdetett az ETC 

Az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) My EuroShorts néven filmpályázatot hirdetett. Bárki jelentkezhet, nincs szükség profi filmkészítési tapasztalatra. 

Turizmusban messze vagyunk Európa élvonalától 

Az osztrákoknál közel ötször, a cseheknél majdnem kétszerannyi vendégéjszakát töltenek el a turisták, mint hazánknak. Ez derül ki az Eurostat adataiból. 

Brutális összegű tenderek a Magyar Turizmustól 

Két évre szóló médiafeladatokra hirdetett tárgyalásos eljárású közbeszerzéseket a Magyar Turizmus (MT) - olvasható a Tenders Electronic Daily (TED) oldalán. A belföldi és a külföldi megbízások keretösszege nettó két-kétmilliárd forint. 

Szerb kampányra írt ki tendert a Magyar Turizmus Zrt. 

A Magyar Turizmus Zrt. gyorsított tárgyalásos eljárást hirdetett egy szerb kampány lebonyolítására. A határidő április 28-a. 

Magyarország egyik gazdasági motorja a turizmus 

Működő belföldi turizmus nélkül nincs vidéki foglalkoztatás - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

Osztrákokat csábítanának a Grand Budapest Hotellel 

A világszerte vetített Grand Hotel Budapest című mozifilm népszerűségére építve kezdett kampányba a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Ausztriában.

Két magyar alelnök az ETC Kutatói Munkacsoportjában 

Az Európai Turisztikai Bizottság 28. éves közgyűlésén új elnököt és alelnököket választottak a Kutatói Munkacsoportba (Market Intelligence Group). A három alelnöki poszt közül kettőre a Magyar Turizmus Zrt. Kutatási Irodájának munkatársait kérték fel a nemzetközi szervezet tagjai.

A Mahir nyerte a Turizmus tenderét 

Két közbeszerzésen is eredményt hirdetett a Magyar Turizmus Zrt, ebből az egyiket a Mahir nyerte.

Nyílt napot tart a Magyar Turizmus Zrt. 

A Magyar Turizmus Zrt. 2013 november 26-án, szakmai nyílt napja részeként tartja 2014. évi marketingtervének bemutató prezentációját a Budapesti Kongresszusi Központban.

Sydneyben a Visegrádi Négyek 

A V4 országok turisztikai együttműködése keretében első alkalommal szerveztek kétnapos szakmai rendezvényt a távoli Ausztráliában.

Eltérő vélemények az új Magyarország-filmről 

Reméljük, a turisták figyelmét is legalább annyira felkelti a legfrissebb Magyarország-imázsfilm, mint a témában a napokban megnyilatkozó több tucat szakemberét. Kritikus, egymással is vitázó véleményüket most csokorba gyűjtve adjuk közre. 

Új imázsfilmmel és appal a WTM-en 

210 négyzetméteres közösségi standdal vesz részt a turisztikai szakma vezető rendezvényén a Magyar Turizmus Zrt. A londoni World Travel Market (WTM) kiállításra új látványelemekkel gazdagított standdal, Magyarország új imázsfilmjével, valamint új fejlesztésű alkalmazással készült a nemzeti turisztikai marketingszervezet.

Sikeres szakmai workshop Csehországban 

Október 30. és 31. között huszadik alkalommal rendezték meg Prágában Csehország legnagyobb utazási szakmai rendezvényét, a MADI Travel Market kiállítást. 

Eredményes volt a Nagy Magyar Turizmusnap 

Számos pozitív vélemények olvasható – az építő jellegű kritikák mellett – az MT Zrt. ausztriai prémium kategóriás szakmai rendezvényét értékelő kérdőívekből. 

Nálunk költik pénzüket az osztrákok 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete elkészítette az idei évre vonatkozó friss piaci előrejelzését, amely szerint Magyarország előreláthatólag idén is megőrzi dobogós helyét mint az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságának úti célja. 

Magyarország órájuk volt az osztrák középsulisoknak 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete összefogásban az Osztrák Gazdasági Kamarával (www.wko.at) és az Ausztriába akkreditált nagykövetséggel egész napos rendhagyó országprezentációt tartott bécsi iskolásoknak az október 10-ei EU Ifjúsági Napon.

Oroszországi roadshow-n a V4-ek 

2013. szeptember 22-26. között a Visegrádi Országok (V4), lengyel-magyar közös szervezésű roadshow-ján vett részt a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselet-vezetője, Fábián Sándor.

Travel The Workshop Brüsszelben 

Október 9-én rendezték meg Belgium egyik legnagyobb turisztikai szakmai rendezvényét Brüsszelben, a Travel The Workshopot.

Nemzetközi újságírók előtt Magyarország turizmusáról 

A magyarországi turizmus eredményeiről és a nemzeti turisztikai marketingszervezet megújult tevékenységéről tájékoztatták a HIPA (Hungarian International Press Association) újságíróit angol nyelvű sajtóbeszélgetés keretében október 10-én, Budapesten a Hilton Budapest szállodában. 

A bécsi turisták fontosságáról beszélt Tarlós 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében Bécsben október 3-án megrendezett Nagy Magyar Turizmusnap elnevezésű rendezvényt Tarlós István, Budapest főpolgármestere nyitotta meg. 

Új országmárka koncepciót terveznek 

A mezőkövesdi négy csillagos Hotel Balneo Zsóry Thermál és Wellnessben tartott konferencián mutatta be a következő esztendőre kidolgozott marketingtervét a Magyar Turizmus Zrt. az Észak-Magyarországi turisztikai régióban tevékenykedő önkormányzatok, TDM-ek, szállásadók, fürdők és vállalkozások képviselőinek.

ANTOR roadshow Malmöben és Göteborgban 

Október első hetében a svédországi ANTOR (nemzeti turisztikai képviseletek egyesülete) által szervezett roadshow-n, Malmöben és Göteborgban vett részt az MT Zrt.

MICE workshopon mutatkozott be Bécsben a hazai kínálat 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogásban más országok nemzeti turisztikai képviseletével egész estét betöltő MICE workshopot szervezett Bécsben, 2013. október 7-én. 

TC: lehet 2 milliárddal kevesebb? 

A kormány hétfőn benyújtotta a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek; ebben a kabinet kiegyensúlyozott, stabil növekedési pályával, 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, fegyelmezett gazdálkodású államháztartással, 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfő délután az Országházban tartott sajtótájékoztatón.

Dél-dunántúli borospince Óbudán 

A Nyugat Itthon rendezvénysorozat következő estjét a Dél-Dunántúlnak szentelték. Őszi bőség, szüret, derű – erről szól a Magyar Turizmus Zrt. jelenlegi kampánya is, melyben kiemelt szerepet kap a régió.

Többet költöttek idén a turisták Magyarországon 

Jelentősen nőtt a magyarországi turizmus devizaegyenlege 2013 első felében. 

Sikerágazat a belföldi turizmus 

Különösen eredményes évet zár az idei belföldi turisztikai szezon: 6,2%-kal nőtt a szálláshelyek forgalma a nyár végi adatok szerint. Az iparág népszerűsége felfutóban van: a felsőoktatási szakok között a 3. legnépszerűbb a turizmus-vendéglátás volt. A siker kulcsa egy folyamat eredménye, amelyben a turisztikai szakemberek gyors alkalmazkodóképessége nagy szerepet játszik – véli Dr. Puczkó László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Turizmus és Vendéglátás Intézetének vezetője. 

Kilencvenkétezer látogatót fogadott az idei OMÉK 

A rendezvényekkel zsúfolt hétvégén is sokan voltak kíváncsiak az OMÉK-ra: a kiállítás látogatóinak száma a két évvel ezelőttit is meghaladta.

Finn roadshow-n mutatkozott be turisztikai kínálatunk 

A finn utazási irodák szövetsége, a S.M.A.L. társult tagjai számára szervezett roadshow-n vett részt a Magyar Turizmus Zrt. észak-európai képviseletének vezetője, Székely György, szeptember közepén. 

Idén is lesz Nagy Magyar Turizmusnap Ausztriában 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén október 3-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Magyar Turizmusnapot (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

Bécsben mutatkozott be a Zeneakadémia turisztikai koncepciója 

Rendhagyó sajtótájékoztatón mutatták be a hamarosan újjászülető budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia programjait és turisztikai koncepcióját a bécsi magyar nagykövetségen, 2013. szeptember 17-én.

A fürdővárosok is megjelentek az OMÉK-on 

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt partnereként volt jelen a Magyar Fürdővárosok Szövetsége a 2013. szeptember 18-22. között megrendezett 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban tájékoztatta lapunkat Szabó Zoltán a szövetség titkára. 

Nyereményjátékkal csatlakozik a Turizmus Világnapjához a MÁV-Start 

A Magyar Turizmus Zrt. és a vasúttársaság az érvényben lévő stratégiai megállapodásuk értelmében folyamatosan együttműködik a turisztikai célú, belföldi, vasúti utazások népszerűsítése érdekében.

Tetszett Oroszországban a magyar stand 

A Magyar Turizmus Zrt. pavilonja azon kevesek között van, amelyek elismerést kaptak az orosz szervezőktől a Szabadidő-2013 elnevezésű moszkvai őszi turisztikai kiállításon.

Túlfoglalás van az első minszki járatokra 

A Belavia belorusz nemzeti légitársaság Minszk-Budapest-Belgrád járatának 2013. szeptember 19-ei nyitásához időzítve szeptember 3-án a minszki Belavia központi irodájában turisztikai workshopot tartottak.

Derűs őszünk lesz idén 

Őszi szakaszába érkezett a Magyar Turizmus Zrt. belföldi fogyasztói kampánya: a derű jegyében a hazai turisztikai régiók bor és gasztronómiai kínálatára, őszi rendezvényeire és aktív programjaira irányítja a figyelmet a nemzeti turisztikai marketingszervezet.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!