hirdetés
hirdetés

Fővárosi e-naptár a sporteseményekről

Egységes Budapest Sportnaptár kialakítását javasolja a főváros vezetése; az elektronikus rendszerben a verseny- és szabadidősport események is szerepelnének. Csomós Miklós oktatási és kulturális területért felelős főpolgármester-helyettes javaslatáról jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés.

hirdetés

A sportnaptárban a fővárosi versenyek, mérkőzések szerepelnének sportágankénti lebontásban, az időpont és a helyszín feltüntetésével. A tervek szerint a rendszerben helyet kapnának az olimpiai és nem olimpiai sportágakat is, de olyan szabadidős sportágak is elérhetőek lennének az oldalon, amelyek nem tekintenek vissza nagy múltra, de népszerűek és gyorsan terjednek. Utóbbira a nordic walkingot említi példaként a javaslat.   

A naptár feltüntetné azokat a helyszíneket (csarnokokat, pályákat) is, ahol szabad kapacitás van. Ezeknél jeleznék a kapcsolattartókat és a bérleti díjakat is.   

A rendszer működtetése a Budapesti Sportszövetségek Uniójának feladata lenne, amely a nemzeti- és budapesti sportszövetségek információi alapján folyamatosan frissítené az adatbázist.   

A sportinformációs rendszer kialakításának és idei működtetésének költsége az előzetes becslések szerint 3 millió forint, 2013-tól pedig évi 2,4 millió forintba kerülne.   

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazza a javaslatot, a rendszert április 30-i határidővel kellene létrehozni.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai