Ha Unicum Riservát kóstolna, igyekezzen!

Új, szuperprémium termékkel rukkolt elő a Zwack család. Olyan gyógynövényekből előállított likőrt hoznak forgalomba májustól, amelyet speciális technológiával, dupla hordós érleléssel készítenek, és amelyből csak minimális mennyiség kerül kiskereskedelmi értékesítésre.

„Az Unicum Riserva az első olyan termék, amely szuperprémium termék lesz a gyógynövénylikőr piacon”, mondta Zwack Izabella, a Zwack birodalmat vezető testvérek egyike, aki a cég új fejlesztését mutatta be öccsével, Sándorral közösen.

Az Unicum Riserva elnevezésű új italukból a topvendéglátóhelyek már rendelhetnek, kiskereskedelmi értékesítésre pedig májustól terítik a polcokra – minimális mennyiségben. A kevés eladható tétel oka egyrészt a prémium változat – soha, sehol nem szokás tengernyi mennyiséget készíteni belőle. Másrészt a Riserva elkészítési módja a magyarázat. Ugyanis olyan eredeti, 80 éves, matuzsálem korú hordóban kerül először, amelyből mindössze egyetlenegy maradt meg az ádáz idők során (jó néhány társából például pontonhíd – igen, jól hallották! – készült a Dunára, a II. világháború idején). A patinás hordónak van egy speciális titka is: dongái között folyton egy speciális anyag, un. „fekete méz” termelődik, amely az Unicum Riserva egyik meghatározó összetevője is egyben.

A másik pedig, mint megtudtuk Zwack Sándortól, aki a családi manufaktúrában a fűszerek, gyógynövények szakértője, hogy a készülő Riserva átkerül innen egy másik hordóba, használt tokaji aszús hordóba további érlelésre. Ezeket a hordókat Izabella használja tokaji Dobogó Pincészetében, ahol a Zwack borok készülnek. „Ez a különleges, dupla hordós eljárás adja az új ital semmihez sem hasonlítható karakterjegyeit”, mondta Zwack Sándor az ital bemutatóján.

A Riserva ízvilága valóban komplex, de egyben lágy, fűszeres és gyümölcsös is. Fellelhető benne kevés sárgabarck, mentás, mézes jegy: utolérhetetlen. A testvérek híres édesapja, nagyszüleik büszkék lehetnének az utódaikra. Már csak azért is, hiszen a gyárat sok éven át egyedül vezető Zwack Péter édesapja és annak testvére, a termelést előtte vezető testvérpár, János és Béla, hiába eveztek végig egy hajóban, annyira nem voltak jóban, hogy a gyárépületben lévő irodáik közé egy ügyvéd szobáját helyezték, akinek János, amikor minden áldott reggel, amikor megérkezett a gyárba, annyit mondott: „Mondja meg Bélának, hogy jó reggelt!”


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.