hirdetés
hirdetés

Idegenforgalmi szerződés Szabadka és Szeged között

A Délvidék legjelentősebb turisztikai szakvásárán, Újvidéken 2010. szeptember 28-án, kedden írta alá Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének ügyvezető igazgatója Nebojša Daraboš és a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Mihály Illés az idegenforgalmi szerződést.

hirdetés

Az idegenforgalmi szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón Mihály Illés kiemelte, hogy a két testvérváros polgármesterei 2006-ban, Kucsera Géza és Dr. Botka László a sikeres turisztikai együttműködések apropóján már írtak alá együttműködési megállapodást. A közösen nyert pályázatok megvalósításai során kialakult munkakapcsolatok 2003-tól olyan alapot adtak a későbbi együttműködéseknek, amelyek az Interrégióban egyértelműen példaértékűnek tekintendő. Szeged-Szabadka rendszeresen együtt promotál utazási kiállításokon, Magyarországon és Szerbiában egyaránt.

Programjaikat, turisztikai attrakcióikat közös kiadványokban jelentetik meg. A két város Tourinform irodájában „Testvérvárosaink” címszó alatt minden kiadvány hozzáférhető a turisták számára magyar, szerb, angol nyelven.

A most aláírt idegenforgalmi szerződés még tovább erősíti a konkrét együttműködéseket, amely alapján folytatódik a megkezdett példaértékű kapcsolat, olyan új elemekkel kiegészülve, amelyek előrevetítik a kommunikáció modernítését, a turista információs rendszer további tökéletesítését, közös turisztikai árualap létrehozását, az értékesítését, pedig önálló turisztikai portálon, az interneten keresztül. Jó esély van arra a 2009. december 19-i vízumkényszer eltörlését követően – hangsúlyozta Mihály Illés – hogy a két ország közötti turistaforgalom újra fellendüljön, és a Szerbiából Szegedre, illetve Magyarországról Szabadkára és térségébe érkező vendégek száma megsokszorozódjon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai