hirdetés
hirdetés

Így Szigetelt a fogyasztóvédelem

A Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelősége ebben az évben is átfogó fogyasztóvédelmi ellenőrzést végzett a Sziget Fesztiválon, amelynek során azt tapasztalta, hogy az elmúlt évek csökkenő tendenciája idén is tovább folytatódott, így a korábbiaknál is alacsonyabb számú, illetve kisebb súlyú fogyasztóvédelmi kifogások miatt kellett intézkednie a hatóságnak - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján.

hirdetés

Az NFH a fesztivál ideje alatt összesen 173 vendéglátó egységet ellenőrzött, amelyek közül csak 17 kitelepült egység tekintetében merült fel kifogás, amely 9,8%-os arányt jelent. A kifogásolt egységek közül 14 vállalkozás esetében az észlelt hiányosság a hatóság munkatársainak felhívása alapján még ott a helyszínen pótlásra került. Ezek a könnyen javítható problémák döntően az ár- illetve kiszolgálási mennyiség feltüntetésével, valamint az üzemeltető adatainak hiányával voltak kapcsolatosak.

A csomagolóanyag miatt kétszer

A fogyasztóvédelmi hatóság mindössze két esetben indított szabálysértési eljárást amiatt, hogy a tömegre értékesített termékek (élelmiszerek) eladásakor, a csomagolóanyag súlyát nem tárázták ki a mérlegen, hanem azt a termék súlyába belemérték, illetve kettős árfeltüntetést alkalmaztak és a fizetés során a magasabb árat számították fel.

A taxiszolgáltatások

ellenőrzése keretében, a rendezvény zárása után az NFH idegen nyelven beszélő munkatársai több, próbautazással egybekötött ellenőrzést is lefolytattak. E területen egy alkalommal merült fel kifogás.

Mutatványosok

Ellenőrzésre került továbbá; 9 olyan vállalkozás, amelyek mutatványos berendezést üzemeltettek a fesztivál területén. A vizsgált 15 mutatványos berendezés közül 2 esetben kellett a fogyasztóvédelmi hatóságnak intézkednie.

"A fentiek alapján megállapítható, hogy a fővárosi felügyelőségnek a Sziget Fesztiválon való több éves folyamatos jelenléte, átfogó ellenőrzései, valamint nem utolsó sorban a kitelepülő vállalkozások részére tartott előzetes tájékoztató előadásai a rendezvényen elkövetett fogyasztóvédelmi jogsértések látványos visszaszorulását eredményezte, hozzájárulva a fesztivállátogatók minél zavartalanabb szórakozásához is" - foglalja össze a közlemény.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai