Ilyen egy Michelin-csillagos menüsor a Costes Downtown-ban

Laza, fesztelen hangulat, hívogatóan exkluzív menüsor, és egy, a mai hazai gasztrovilágban szokatlanul szerény és intelligens tulajdonos, Gerendai Károly meghívása, amely két Costes-e közül most a Vigyázó Ferenc utcai éttermébe szól. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 Ki tudna ennek ellenállni? És ha már arra járunk, naná, hogy végigkóstoljuk a Michelin-csillagos ház mostantól kínált, vadonatúj menüsorát. 

Soha rosszabb kezdést: az amuse bouche után már érkezik is a folyami rák uborka és avokádó kíséretében a konyháról – hihetetlenül friss felütésként.

Közben megtudjuk, a minap ismét Michelin-csillagot kapott étterem konyháját a nyitástól kezdve vezető, portugál származású Tiago Sabarigo executive chef mellé beállt a tavaszi/nyári menü összeállításának idejére a Costes idősebbik testvérének indításakor még ott dolgozó, ám azóta már hazájába visszaköltözött honfitársa, Miguel Rocha Vieria is, azért, hogy együtt főzzék ki, mi kerüljön az asztalra a következő hónapokban a Costes Downtownban.

Pár perc múlva máris egy grillezett pisztráng illegeti magát a tányéron, retek és vajmártás kíséretében – ez is mennyei fogás.

Egy másik hal, serpenyőben pályafutását végzett fogas követi, zöldborsóval, a mostanában nagyon trendi superfood, fekete quinoa mellett – bármerről nézzük, ízleljük, hibát nem találni ebben sem. Talán csak az e fogasos fogás mellé felszolgált tokaji Szóló Furmint osztja meg erősen a társaságot – van, akinek nagyon bejön, mások inkább érintetlenül hagyják az italt a pohárban.

De már érkezik is a grillezett fürj, lencsével, mángolddal, amikor közösen megállapítjuk,  tényleg az a legjobb az eddig kóstolt ételekben, hogy minden alapanyag felismerhető, nincs a végletekig elvarázsolva, újragondolva egyik sem, hanem annyira tökéletes az összhatás, hogy akár ennénk még egy és még egy tányérral belőle.

Mangalica szüze viszi különben a pálmát menüsort ízlelő társaságunk többségénél, ami fehér hagymával és polentával kerül elénk. ű

Desszertnek pedig aranygaluska érkezik ananász és vanília kíséretében, meg sajttorta, ami előtt eldöntjük: ebből aztán már tényleg falatot sem. Viszont  az erdei gyümölcshad és könnyű joghurt sorbétágy miatt elolvad az elhatározásunk is, és utolsó morzsáig ezt is bekebelezzük.

Azonban megállapítható: bár hét fogást kóstolunk más-más borok kíséretében, annyira könnyű, friss és üde ez a menüsor, amit mostantól a Costes Downtown vendégeinek kínál, hogy még a legkényesebb gyomrú, ilyen-olyan érzékenységben szenvedőknek is élmény lehet, bárkinek egy fantasztikus kirándulás az ízek oltárán.

Forrás: Vendég


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.