hirdetés
hirdetés

Kevesebb késés az európai légiközlekedésben

Minimális forgalombővülés mellett 12 százalékkal csökkentek a késések az európai légiközlekedésben az év hetedik hónapjában a tavalyihoz képest - adta hírül az Airportal.

hirdetés

Az uniós Eurocontrol legfrissebb adatai szerint idén júliusban mindössze 0,9 százalékos volt a forgalom bővülése az előző év azonos időszakához viszonyítva, és az egy éves gördülő forgalom is mindössze 2,6 százalékos növekedést mutat.

Ettől függetlenül a havi forgalom újabb rekordot döntött, napi átlagban 35 282 járat közlekedett az Eurocontrol tagállamainak légterében. A legnagyobb mértékben a Jet2 (9,4 százalék) növelte járatai, számát, a legnagyobb visszaesés a Norwegian hálózatán (19 százalék) volt.

Júliusban a légiforgalom-menedzsmenthez köthető késések mértéke naponta átlagosan 141 ezer perc volt, amely az idei legmagasabb érték, de ez 11,6 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly ugyanilyenkor. Az ok továbbra is főként a kapacitáshiány (45 ezer perc), illetve az időjárás (38 ezer perc).

A legtöbb késést a marseille-i, a karlsruhei, a bécsi és a budapesti központ hozta össze, a magyar szakemberek 11 ezer, a franciák 17 ezer perc késést okoztak. Átlagosan minden egyes járatnak Bécs 4,7, Marseille 4,3, Budapest pedig 3,8 perc késést okozott.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai