A kiadvány kisebb földrajzi tájegységekre bontva ad képet a térség vidéki (falusi) turizmus szempontjából releváns természeti adottságairól, néphagyományairól, néprajzi, gasztronómia kultúrájáról, az ezekhez kapcsolódó szabadidős programlehetőségekről, valamint a szállásadók által nyújtott szolgáltatásokról.
Különösen nagy hangsúlyt fektettek a szerzők arra, hogy az adott tájegység speciális helyi termékeit (pl. hungarikumok, tájegységre jellemző élelmiszerek és ételek, kézműves termékek) megjelenítsék a prospektusban, hiszen ezek sok esetben ezekről azonosítják be a turisták az adott térséget. Bekerültek a kiadványba a vidéki turizmus szempontjából releváns szabadidős programajánlatok, valamint a reprezentáns falusi turisztikai szállásadók is.
Az újonnan elkészült kiadványt a Mórahalmon megrendezett „Vidéki turizmus fejlesztése” konferencián mutatták be elsőként az érdeklődőknek. A továbbiakban turisztikai kiállításokon és a Tourinform irodák hálózatán keresztül jut el a turistákhoz.