Kóstolt már fekete fagyit?

Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?

Kiderült, szinte már csak mi, magyarok vagyunk lemaradva fekete fagyi-terén a világ gasztrotérképén, ugyanis két év óta Amerikában, majd ideát, az öreg kontinensen is óriási divattá vált a fekete színű fagylalt. Legalábbis erről számolt be a meghívott nagyérdeműnek, meg a mutatóba jelen lévő népes celebtársadalomnak Vincze Annamária, akinek lelkesedése hozta a magyar határokon belülre a fekete hidegséget. Ő értekezett a világhálón keresztül egy amerikai cukrásszal, vajon miképp állítják elő a tengerentúlon ezt a különleges édességet, majd oltalom alá is tétette idehaza a fekete fagyit, és egyben formavédett is lett mind a lágy, gépből tölthető, mind a gombócos változat.

Ezt már a fagyit előállító és forgalmazó cég, a m-GEL Kft képviselőjétől tudtuk meg, aki azt is elárulta, amikor a fekete fagyi ötletével kereste őket meg először Annamária, a következőképp reagált: ez egy marhaság! De aztán osztott, szorzott, utánanézett, végül hagyta magát meggyőzni, és belevágtak a fagyi elkészítésébe. A megfelelő íz és állag kikísérletezése azért nem volt egy leányálom, mesélte, hiszen nem az eredeti amerikai recept alapján készítik (ott nem kókuszt, hanem lime-ot és rumot használnak az ízesítéshez), ugyanis a magyar ízvilágnak kell megfelelnie az új terméknek.

Tulajdonképpen egy fekete kókuszból és fekete csokiból álló fagyi született, kókuszból kivont, természetes színezékkel, természetes édesítószerek felhasználásával. Jó hír, hogy a különféle allergiákban szenvedőknek is készítettek egy változatot szűrt almacukor hozzáadásával, fehércsoki és kókuszkoncentrátummal, amelyről – kóstoltuk, úgyhogy tanuk vagyunk rá -, senki nem mondaná meg, hogy „mentes” változat, azaz ugyanolyan különlegesen finomízvilágú, mint a normál változat.

A forgalmazó/előállító cég vezetője végül bevallotta, mivel szerinte az elkövetkező időszak „nagy durranása” lesz a fekete fagyi, sokan fogják majd másolni. Azonban attól, ha fekete fagyit kínálnak, de nem az ő receptúrájuk szerint – az valószínűleg olcsó és íztelen lesz. Viszont egy dologban mind a másolt, mind az eredeti megegyezik majd: fekete szájat varázsol annak, aki fogyasztja, de hát istenem, a trendi különlegességért valamit áldozni is kell.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.