hirdetés
hirdetés

Frissítve - Leállnak a görög charterek Magyarországról

Az IBUSZ arról tájékoztatott közösségi oldalán, hogy a szeptember 1-je után induló, valamennyi charterláncát leállítja. 

hirdetés

Frissítés:

Az IBUSZ időközben közösségi oldalán közzétette, hogy szezonálisan Görögországba üzemelő charterjárataik ezen a héten közlekednek utoljára, már csak hazahoznak utasokat. Korlátozott számban egyirányú jegyek foglalhatók az alábbi járatokra egységes 100 EUR/fő áron.

Szeptember 4. Korfu – Budapest 7O-5018 17:50-18:35
Szeptember 5. Kefalonia – Budapest 7O-5089 15:10-16:10
Szeptember 5. Zakinthos – Budapest 7O-5087 08:15-09:20
Szeptember 6. Chania – Budapest 7O-5093 17:15-18:45
Szeptember 6. Heraklion – Budapest 7O-5037 23:40-01:05

A görög chartereken gépgazda IBUSZ és a gépeken garantált helyekkel rendelkező utazási irodák a napokban megállapodást kötöttek a Neumann Labs céggel, hogy kedvezményes koronavírus tesztet biztosítanak hazatérő utasaik számára. A hatósági előírás szerint a külföldről hazatérő utasok szeptember 1-től 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk. A két teszt személyenként 25 ezer forintba kerül és kizárólag a laboratórium részére előzetesen leadott Smartwings charterjáratok utasaira (akik jelenleg Görögországban tartózkodnak) érvényes.

"Az elmúlt napokban a Magyar Kormány által meghozott döntések alapján a kiutaztatás végképp ellehetetlenült. Rendkívül sajnáljuk, hogy sok utasunktól el kell vennünk az idei nyaralásuk lehetőségét, Társaságunk a végsőkig kitartott az utaztatás mellett, azonban a mai napon, a bevezetett korlátozások és a lemondott utasok mennyisége alapján azt a döntést kellett meghoznunk, hogy a szeptember 1-je után induló valamennyi charterjáratunkat töröljük. A sajnálatos helyzet beállta óta, társaságunk minden esetben az éppen aktuális jogszabályi előírásoknak megfelelően kezelte a lemondást követő visszatérítést, ami természetesen továbbra is így lesz. Bízunk benne, hogy a kialakult helyzettől eltekintve, utasaink továbbra is megtisztelik bizalmukkal irodánkat, ezért az alábbi lehetőségeket ajánljuk fel:

▪️ a befizetett összeg 110%-ban, utalványban kerül visszatérítésre, vagy (Az utazási utalvány az IBUSZ Kft. által szervezett külföldi utazásokra váltható be 2020. december 31. napjáig, mely határidő a szerződéskötés dátuma, az utazás 2021. december 31-ig lehetséges, vagy)

▪️ átfoglalási lehetőséget biztosítunk 2021. évben történő indulású utazásunk egyikére, vagy

▪️ visszatérítés 100%-ban az eredeti fizetési formában, legkésőbb 14 napon belül.

Köszönjük minden kedves utasunk bizalmát és megértését, melyet az elmúlt hónapokban tanúsították társaságunk felé. Bízunk benne, hogy hamarosan újra visszatér a normál utaztatási lehetőség és újra indíthatjuk csoportos utazásainkat, mert SZERETÜNK UTAZNI ÉS UTAZTATNI‼️" - áll a társaság Facebook oldalán.

 Az utazási korlátozások bejelentését követően, de még a hatályba lépés előtti napokban halványan megcsillant a remény, hogy a Görögországba utazni vágyó honfitársaink nem riadnak vissza a karanténkötelezettségtől sem. 

A hazai piacon idén egyedüliként elérhető charteres úti célok erősen karcsúsított kapacitásokkal ugyan, de a teljes nyári szezonban jól teljesítettek és a chartergazda IBUSZ még szeptemberre is jó eredményeket várt volna a bejelentés előtt

 

 

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai