hirdetés
hirdetés

Megmondják a csillagok

Nagy port vert fel mind szállodás, mind a nagyközönség körében az a hír, amelyről elsőként az origo hírportál tudósított. Eszerint Széles Gábor, amint megvásárolta tavaly a zalacsányi, háromcsillagos minősítésű Batthyány Kastélyszállót, a három, Hotelstars Union (HU) által megszerzett csillag mellé odabiggyesztett még egyet, holott, mint írja a hírportál, az ehhez szükséges minősítést a ház sosem szerezte meg.

hirdetés

Utánajártunk és kiderült, a szállodát valóban törölték a HU hazai tagjai közül. Egyben ez azt jelenti, hogy a korábban megszerzett háromcsillagos minősítést is érvénytelenítették.

Egyéb retorziónak azonban helye nincs, nem is nagyon történhetne, hiszen bár a csillagok odaítélése valóban szállodaszövetségi hatáskörbe tartozik, a csillagok jogos vagy jogtalan használatát állami szervek, a fogyasztóvédelmi felügyelet és a Gazdasági Versenyhivatal ellenőrizheti. Ők azok, akik büntethetnek is.

Itt nyilvánvalóan jogi hiányosság tátong, és a jogi trükközést ki is használják az ügyeskedők. Ahogy azt Szélesék is teszik, amely esetben természetesen megkerestük az érintett felet, a zalacsányi túlcsillagozott szálloda illetékesét, ám a hotel marketingese, Sebestyén Fruzsina közölte, ez ügyben nem kívánnak nyilatkozni. Úgyhogy ha valaha lesz – másutt kell keresni ilyen és ehhez hasonló esetben a megnyugtató megoldást.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai