hirdetés
hirdetés

Montenegró olcsóbb Horvátországnál

Montenegróban nyaralni, vagy telelni olcsóbb, mint Horvátországban - derült ki Sebestyén Árpád Montenegró című országiismertető útikönyvének bemutatója alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Munkatársunktól

hirdetés

Sebestyén Árpád Montenegró című országiismertető útikönyvének bemutatóját tartották meg kedden, Budapesten, a montenegrói nagykövetségen.

Montenegró magyarországi nagykövete,

aki huszonöt éve foglalkozik turizmussal, a Montenegrót bemutató könyvet ajánlva elmondta, hogy Crna Gora - ahogyan lakói országukat nevezik - hatalmas fejlődésen megy keresztül. Dr.Vanja Brailo véleménye szerint legkiemelkedőbb kínálatuk a tenger, de országának 60 százalékát gyönyörű magas hegyek teszik ki, amelyek között folyók és tavak vannak, és nincs olyan ipari tevékenységük, amely ezt a csodát károsíthatná. A statisztikák szerint évente 1,2 millió turista fordul meg országukban, ebből 45-50 ezer magyar vendég, de a statisztikájuk nem pontos, mivel a 70-100 ezer magánszállás nem szerepel benne.

„Az ország szívesen látja a turistákat, de vonattal, vagy gépkocsival nagyon hosszú az út - bár folytak tárgyalások charterjáratokra, de idén ez nem valósult meg, talán a következő évben sikerül” – válaszolta munkatársunk kérdésére a nagykövet.

Montenegróban nyaralni, vagy telelni olcsóbb,

mint Horvátországban, mert nálunk 30-50 százalékkal olcsóbbak a szállások, és az élet is – mondta Ogurlic Uzon Ágnes, az Adria Tours Kft. ügyvezető igazgatója. Véleménye szerint Bosznián és Hercegovinán érdemes átutazni gépkocsival, és út közben megállva egy-egy napra. Az iroda vezetője bemutatta Montenegró - üdülések és körutak 2011 című katalógusukat, amelyben a szállodákon és az apartmanokon kívül teljes körű szolgáltatást tudnak ajánlani, utazást, kirándulást, van magyarul beszélő telepített idegenvezetőjük, és helyi irodájuk Montenegróban. Ajánlataik között szerepel többek között a Tivat-Kotori öbölben kemping, sátorozás, lakókocsi, ugyanakkor az öbölben négycsillagos szállodát is kínálnak az igényesebbeknek.

A 270 oldalas

Montenegró című könyv a Panoráma Kiadó Országkalauzok sorozatában jelent meg, szerzője Sebestyén Árpád újságíró. A kötet második, javított kiadás „40 százalékban szerepel benne változás, új információ „- mondta a szerző. Az első kiadás 2005-ben jelent meg és nagyon hamar el is fogyott.

A könyv történelmi visszatekintéssel kezdődik, majd gyakorlati tudnivalókkal folytatódik. Minden szerepel benne, amire egy utazó kíváncsi lehet. A részletes útikalauzban az ország minden érdekessége és látnivalója szerepel, tíz részletes térkép kalauzolja el a vendégeket Montenegróban.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai