Négyszázezer euro bormarketingre

Borturisztikai szolgáltatások közös fejlesztésébe kezdett egy horvátországi település és két magyarországi szakmai szervezet a napokban, az egy évig tartó projektre 405 ezer eurót költenek.

Gonda Tibor, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület elnöke kedden Pécsen sajtótájékoztatón elmondta, hogy Krizevci város irányításával, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület és a Mecseki Borrend Egyesület partnerségével, s döntő részben az Európai Unió pénzügyi támogatásával létrejön a Krizevci-Kalnik-Orehovec borút Horvátországban, és borturisztikai centrum létesül Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben.
A projektben közreműködő szakemberek "leltárt" készítenek a horvát-magyar határ két oldalán fellelhető természeti és kulturális értékekről, s ezeket felhasználják marketingkiadványokhoz, a borutak szolgáltatásainak javításához, bővítéséhez.
Az elképzelések között szerepel a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület minősítési rendszerének fejlesztése, ennek átdolgozása az újonnan alakult horvátországi borút számára, illetve a horvát partnerek látogatása is a Pécs-Mecseki Borúton.
A borutakat horvát, magyar és angol nyelvű promóciós anyagokkal, borászati térképekkel népszerűsítik, emellett a határ két oldalán képzéseket, borászati, gasztronómiai és kulturális rendezvényeket is tartanak.
Gonda Tibor elmondta: a horvát-magyar együttműködést a horvát fél kezdeményezte, hogy "Magyarország egyik legaktívabb borútja", a Pécs-Mecseki Borút tapasztalatait felhasználhassa a Krizevci-Kalnik-Orehovec borút kialakításához.
Az egyesületi elnök hozzátette: A projekt magyar résztvevői azt remélik, a közös munkának köszönhetően erősödik a pécsi és a város környéki borászok piaci pozíciója és fejlődik a gasztrokultúra.

Forrás: MTI


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.