hirdetés
hirdetés

Nem érinti a turistákat a ciprusi belpolitikai helyzet

Nem sokat éreznek a belpolitikai feszültségből a Cipruson nyaraló turisták, és az áramkimaradások sem érintik őket – tudtuk meg a sziget idegenforgalmi hivatalának képviselőjétől. 

Munkatársunktól

hirdetés

Amint az köztudott, július elején Cipruson felrobbant egy fegyverraktár. A tucatnyi halálos áldozatot követelő balesetben megsérült egy helyi villamos erőmű is, emiatt rendszeresek az áramkimaradások a szigeten. A tragédia kapcsán komoly belpolitikai feszültség is kialakult, több miniszter lemondott, és rendszeresek a tüntetések Nicosia belvárosában. A tüntetők először a robbanóanyagok rejtélyes Ciprusra kerülése, majd nem megfelelő tárolása miatt tiltakoztak, majd az váltott ki indulatokat, hogy éppen a törökök által elfoglalt, más országok által el nem ismert Észak-Ciprus adott áramot és áramfejlesztőket a délieknek.

A forrongó belpolitikai helyzetből Ács Viktória, a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselője szerint nem sokat éreznek meg a turisták. Mint kérdésünkre elmondta, az áramkimaradások csak a lakosságot érintik, a szállodák áramellátása 24 órán át zavartalan. A politikai demonstrációk pedig általában távol esnek a szállodáktól. Ciprusra egyébként jelenleg a Malév napi egy menetrendszerinti járatot üzemeltet, a tour-operátorok pedig szintén a Malév heti két, egyenként 189 férőhelyes gépét töltik. A hivatal adatai szerint megfelelő a járatok kihasználtsága, és az idén 15%-kal nőtt az utazásszervezők által közvetített utasok száma Ciprusra. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai