hirdetés

Nem tudsz főzni, de szeretnél? Akkor ez a te könyved!

Ha egy fiatal, világlátott szakács immár harmadik könyvét jelenteti meg röpke egy év leforgása alatt – az azért jelent valamit. Bizonyára segítség a médiában való szereplés (is), de nagy adag tudás, lelkesedés, na meg kommunikatív, kedves személyiség nélkül nem jönne össze a siker. És persze ne feledjük az elnyűhetetlen kockás ingek általános jelenlétét sem...

hirdetés

Bernáth József legújabb szakácskönyve, „Legyél te is a konyhád mestere” címmel jelent meg a napokban, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: ez lesz a karácsonyi könyvajándékok egyik nagy slágere. Miért? Mert egyszerű, mindenki számára közérthető nyelven, és legfőképp sok-sok fázisfotóval jelent meg ismét, ahogy korábban is.

1}

Ezúttal Bernáth Józsi hónapokra osztotta az évet (lám, lám, micsoda meglepetés), és havonta egy-egy teljes menüsorral lepte meg lelkes követőit, illetve azokat a konyhákba betévedőket, akik bár szeretnének ott bizonyítani, azonban eddig ez még nem sikerült nekik. És éppen ez A konyhafőnökből jól ismert szakács titka: ugyanis annyira érthető nyelven, mindenféle grammoktól, dekáktól méricskélés mentesen magyaráz el egy-egy ínycsiklandozó receptet, hogy még az is el tudja készíteni a szóban forgó ételt, akinek egyébként gőze nincs a gasztronómiáról. Finom fogásokkal büszkélkedő, botcsinálta háziasszonyok és háziurak tehát konyhára fel! Ott csak fel kell ütni Bernáth Józsi egyik receptjével a könyvet, érdemes folyamatosan nézegetni a képeket, elolvasni az alattuk lévő rövid útmutatásokat – és máris kész egy olyan menüsor, amely után bárki megnyalja a család tagjai vagy a barátok közül mind a tíz ujját.

Józsinak egyébként – saját bevallása szerint - közel száz kockás inge van otthon a gardróbjában, ne aggódjunk tehát, van miben elkészítenie majd további recepteket, akár könyvalakban is, amit megfőz majd és bemutat egyik kedvenc ingében.

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere (Kossuth Kiadó 2016)

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai