Nem tudsz főzni, de szeretnél? Akkor ez a te könyved!

Ha egy fiatal, világlátott szakács immár harmadik könyvét jelenteti meg röpke egy év leforgása alatt – az azért jelent valamit. Bizonyára segítség a médiában való szereplés (is), de nagy adag tudás, lelkesedés, na meg kommunikatív, kedves személyiség nélkül nem jönne össze a siker. És persze ne feledjük az elnyűhetetlen kockás ingek általános jelenlétét sem...

Bernáth József legújabb szakácskönyve, „Legyél te is a konyhád mestere” címmel jelent meg a napokban, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: ez lesz a karácsonyi könyvajándékok egyik nagy slágere. Miért? Mert egyszerű, mindenki számára közérthető nyelven, és legfőképp sok-sok fázisfotóval jelent meg ismét, ahogy korábban is.

Ezúttal Bernáth Józsi hónapokra osztotta az évet (lám, lám, micsoda meglepetés), és havonta egy-egy teljes menüsorral lepte meg lelkes követőit, illetve azokat a konyhákba betévedőket, akik bár szeretnének ott bizonyítani, azonban eddig ez még nem sikerült nekik. És éppen ez A konyhafőnökből jól ismert szakács titka: ugyanis annyira érthető nyelven, mindenféle grammoktól, dekáktól méricskélés mentesen magyaráz el egy-egy ínycsiklandozó receptet, hogy még az is el tudja készíteni a szóban forgó ételt, akinek egyébként gőze nincs a gasztronómiáról. Finom fogásokkal büszkélkedő, botcsinálta háziasszonyok és háziurak tehát konyhára fel! Ott csak fel kell ütni Bernáth Józsi egyik receptjével a könyvet, érdemes folyamatosan nézegetni a képeket, elolvasni az alattuk lévő rövid útmutatásokat – és máris kész egy olyan menüsor, amely után bárki megnyalja a család tagjai vagy a barátok közül mind a tíz ujját.

Józsinak egyébként – saját bevallása szerint - közel száz kockás inge van otthon a gardróbjában, ne aggódjunk tehát, van miben elkészítenie majd további recepteket, akár könyvalakban is, amit megfőz majd és bemutat egyik kedvenc ingében.

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere (Kossuth Kiadó 2016)


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.