hirdetés
hirdetés

Németország növekedése továbbra is meghaladja az európai átlagot

Németország egyre népszerűbb szabadidős desztináció az európai utazók körében.

hirdetés

Németország 2013-ban is immár egymás után negyedszer az előkelő második helyet foglalja el Spanyolország mögött az európai utazók népszerű úti céljainak listáján. Az IPK International legújabb felmérései alapján az európaiak németországi utazásainak fejlődése meghaladja az európai átlagot: míg a külföldi utazások összesen 2,8 százalékos növekedést mutatnak, addig a németországi utazások 4,4 százalékkal nőttek.

A szabadidős utazások a legnépszerűbbek

Különösen nagy népszerűségnek örvend a szabadidős utazások szektora: Németország ezen a téren 6,5 százalékos növekedést mutat az európai összehasonlításban, miközben az európaiak összes külföldi utazása mindössze 2,9 százalékkal haladta meg az előző éves eredményt. Az európai utazók tavaly összesen 26,1 millió alkalommal indultak üdülési céllal Németországba. Örömteli tény, hogy mind a rövid távú (+ 6,8 %), mind a hosszabb üdülések (+ 6,3%) nagyon pozitív fejlődést mutatnak.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy Németország az Európaiak üdülési úticéljaként átlagon felüli növekedést mutat. Ehhez különösen a fiatal utazók (15-34 év) járulnak hozzá 8 százalékos növekedéssel. Ez a fejlődés alátámasztja azt a stratégiánkat, hogy kiemelten szólítsuk meg a fiatal utazókat olyan célcsoportspecifikus kommunikációs eszközökkel, mint például a 2013-as ifjúsági kampányunk” – magyarázza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai