hirdetés
hirdetés

Nyílt nap Bakonyi Erikával

A Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet ősszel ünnepli fennállásának 15 évét. Mint minden évben, idén is nyílt napokat szerveztek, amelyre kedden szakújságírókat vártak, szerdán pedig az idegenforgalmi irodák képviselőit látják vendégül.

hirdetés

A Lengyelországba utazó magyarok elégedettek a szolgáltatásokkal és a baráti légkörrel is, amellyel ott fogadják őket. Tavaly 60,7 millióan érkeztek Lengyelországba, a kereskedelmi szálláshelyeket 4409,6 külföldi turista vette igénybe, ez 6,6 százalékkal több az előző évinél és a vendégéjszakák száma is 5,5 százalékkal növekedett - tájékoztatta a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője lapunk munkatársát.

A magyarok számára a legolcsóbb és a legközelebbi úti cél Lengyelország, ezért utóbbi években ugrásszerűen megnőtt az odautazók száma - tette hozzá Bakonyi Erika, aki szerint a számok tükrében az idei év kiemelkedő lesz.

A focirajongók jelentős számú vendéget hoznak a világ minden részéről, hazánkból is, hiszen ilyen közel és ennyire könnyen elérhető bajnokság nincs.

Néhány évvel ezelőtt még alig volt magyar nyelvű ismertető a szállodákról, ma pedig szinte minden városról van hazánk nyelvén megjelenő prospektus.

A Károly körúton lévő Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet Lengyelország idegenforgalmi kínálatáról, látnivalókról, rendezvényekről, zarándokhelyekről, gyógyfürdőkről, szállásokról, közlekedésről, az árakról, magyar és lengyel utazási irodákról tart számtalan tájékoztató színes füzeteket, prospektusokat.

Bakonyi Erika elmondta azt is, hogy az UEFA EURO 2012TM idején Polish Pass kedvezményeket biztosítanak, amelyről bővebben tájékoztatnak a honlapon: (www.lengyelorszag.travel)

 „Carlsberg Fan Camp”-t, néven a szurkolók részére előkészítenek úgynevezett szurkolói zónákat, ahol megszállhatnak, étkezhetnek, szórakozhatnak, sportolhatnak a focit szerető turisták a következő városokban: Gdansk/Sopot, Krakkó, Poznan,Varsó és Wroclaw.

A képviselet vezetője arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy Oskar Schindler gyára az elmúlt évben átalakult múzeummá és látogatható. Ezt a gyárat mutatta Spielberg a filmjében (Schindler listája), így mentett meg Schindler 1000 zsidót.

A múzeumban Krakkó 1939-45 közötti életét mutatják be, és látogatható Schindler irodája is. A kiállítást a multimediás bemutatás teszi nagyon érdekessé, s ezért vonzza a látogatókat.
Az irodában szép számmal található magyar nyelvű kiadvány is, minden régióból, minden témában vannak prospektusok, még 3D-ben is. A szálláslehetőségekről tájékoztató plakátok, CD-k várják az érdeklődőket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai