hirdetés
hirdetés

Nyíregyháza testvérvárosi kapcsolatai a turizmus jegyében

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a külföldi turisták száma a városban. Különösen kedvelt Nyíregyháza a cseh, lengyel, szlovák, román, ukrán vendégek számára, akik közül sokan érkeznek a megyeszékhely testvérvárosaiból.

hirdetés

Ez nem véletlen, hiszen a Nyíregyházi TDM szervezete a Nyírség Turizmusáért Egyesülettel karöltve számos testvér- és partnervárosban népszerűsíti Nyíregyházát. Turisztikai kiállítások és vásárok mellett kapcsolatot tartanak a szomszédos országok utazási szakembereivel, és sokaknak személyesen mutatják be a város szépségeit. Ezek az együttműködések azonban nem csak a turisztikáról szólnak, hanem művészeti, kulturális, sőt gazdasági kapcsolatok terén is hasznosak – tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője. Így volt ez nemrégiben Rzeszówban is, ahol a dr. Kovács Ferenc polgármester vezette delegáció potenciális turisztikai befektetőknek ajánlotta a szabolcsi megyeszékhelyet. Több mint húsz vállalkozó érdeklődött a városban rejlő lehetőségek iránt.

Befektetői konzultáció Rzeszówban
Befektetői konzultáció Rzeszówban


A csoport látogatást tett a szlovákiai Presovban is, ahol a testvérváros nemrégiben megválasztott polgármestere fogadta a delegációt. A két városvezető az együttműködési lehetőségekről tárgyalt: tovább szeretnék mélyíteni a turisztikai, a kereskedelmi, a gazdasági és a kulturális kapcsolatokat is. A szlovákiai testvérváros polgármestere, Andrea Turčanová örömmel vette a pozitív hozzáállást, hiszen családjával többször járt Nyíregyházán, és jó szívvel ajánlja mindenkinek. A városvezető úgy véli, hogy Eperjesnek van mit tanulnia még Nyíregyházától, ezért szívesen fogadta el dr. Kovács Ferenc meghívását az április végi HELLÓ NYÍREGYHÁZA! elnevezésű rendezvényre. A két város polgármestere úgy véli: a Visegrádi négyek országaként számtalan közös, határon átnyúló pályázati lehetőség kínálkozik még számukra - kaptuk a tájékoztatást a Városháza sajtószolgálatától.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai