Olyan kevés kell – de az bejön!

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, kényeztetik, odafigyelnek rá. Pár ilyen ötletet hallhattunk azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet az osztrák stájer tartomány turisztikai képviselete tartott nyári programjainak bemutatója okán.

Csak néhány azok közül, amelyekkel az idei nyári hónapok alatt várják a hozzájuk érkezőket: egy most átadásra kerülő függőhíddal a Dachsteinnél például, amely a garantáltan tériszonymentes turistákat ezerméternyi mélység fölött vezeti el. Aztán építettek egy „Zipline” elnevezésű drótkötélpályát Kaiserwand közelében, ahol a vasidegzetű bevállalós adrenalinfüggők száguldozhatnak le a mélybe 115 km/s sebességgel.

Szintén nem egy hétköznapi ötlet, hogy a Turracher Höhénél csillagvizsgálót avatnak április 11-én, valamint a közelben, szintén a Mura-völgyében egy bencés apátságban egy barokk fogadót alakítottak ki.

De a graziak sem tétlenkedtek: itt mostantól nemcsak augusztusban, hanem a nagy érdeklődésre való tekintettel már májusban is terítenek 700 főre (!) egy hosszú asztalt a város közepén, ahol a legtrendibb, legmenőbb grazi szakácsok, séfek fogásait szolgálják fel. A hétfogásos terülj, terülj asztalkám után pedig, aki még tud, táncra is perdülhet, ugyanis estére Ínyencbált szerveznek.

Mindez eltörpül amellett, amit a Magas-Stájerországi régió turisztikai szakemberei találtak ki. Ők már tavaly elkezdtek az érzelmekkel operálni, ugyanis már akkor is különféle huncut programokkal hívták magukhoz a szerelmeseket. Nos, idén a helyzetet még fokozzák: egyenesen Master of Love diplomát osztogatnak majd azoknak a hozzájuk érkező pároknak, akik az általuk összeállított érzelmi próbákat kiállják. Van köztük szerelmes tekintetek egymásba fonódása, közös szénakazalvetés, meghitt vacsora intim szeglettel – és mindehhez egy flörtölés itinert is összeállítottak, ami a szerelmes szívekhez útmutatónak biztos elég.

A tájékoztatón Margot Bachbauertől, a tartomány sajtófőnökétől megtudhattuk azt is, hogy bár 2012-ben Stájerország turizmusa plusszal zárt, azonban a magyar vendégek utazási kedve kissé alább hagyott: 31 725 volt (ez 2,9 százalékos csökkenés az előző évhez képest) és a magyar vendégéjszakák száma is lefelé tendált: 100 712 volt. Ami 9 százalékkal kevesebb, mint a 15 százalékos kiugró növekedést produkáló 2011-es rekordévben.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.