hirdetés

Olyan kevés kell – de az bejön!

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, kényeztetik, odafigyelnek rá. Pár ilyen ötletet hallhattunk azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet az osztrák stájer tartomány turisztikai képviselete tartott nyári programjainak bemutatója okán.

hirdetés

Csak néhány azok közül, amelyekkel az idei nyári hónapok alatt várják a hozzájuk érkezőket: egy most átadásra kerülő függőhíddal a Dachsteinnél például, amely a garantáltan tériszonymentes turistákat ezerméternyi mélység fölött vezeti el. Aztán építettek egy „Zipline” elnevezésű drótkötélpályát Kaiserwand közelében, ahol a vasidegzetű bevállalós adrenalinfüggők száguldozhatnak le a mélybe 115 km/s sebességgel.

Szintén nem egy hétköznapi ötlet, hogy a Turracher Höhénél csillagvizsgálót avatnak április 11-én, valamint a közelben, szintén a Mura-völgyében egy bencés apátságban egy barokk fogadót alakítottak ki.

De a graziak sem tétlenkedtek: itt mostantól nemcsak augusztusban, hanem a nagy érdeklődésre való tekintettel már májusban is terítenek 700 főre (!) egy hosszú asztalt a város közepén, ahol a legtrendibb, legmenőbb grazi szakácsok, séfek fogásait szolgálják fel. A hétfogásos terülj, terülj asztalkám után pedig, aki még tud, táncra is perdülhet, ugyanis estére Ínyencbált szerveznek.

Mindez eltörpül amellett, amit a Magas-Stájerországi régió turisztikai szakemberei találtak ki. Ők már tavaly elkezdtek az érzelmekkel operálni, ugyanis már akkor is különféle huncut programokkal hívták magukhoz a szerelmeseket. Nos, idén a helyzetet még fokozzák: egyenesen Master of Love diplomát osztogatnak majd azoknak a hozzájuk érkező pároknak, akik az általuk összeállított érzelmi próbákat kiállják. Van köztük szerelmes tekintetek egymásba fonódása, közös szénakazalvetés, meghitt vacsora intim szeglettel – és mindehhez egy flörtölés itinert is összeállítottak, ami a szerelmes szívekhez útmutatónak biztos elég.

A tájékoztatón Margot Bachbauertől, a tartomány sajtófőnökétől megtudhattuk azt is, hogy bár 2012-ben Stájerország turizmusa plusszal zárt, azonban a magyar vendégek utazási kedve kissé alább hagyott: 31 725 volt (ez 2,9 százalékos csökkenés az előző évhez képest) és a magyar vendégéjszakák száma is lefelé tendált: 100 712 volt. Ami 9 százalékkal kevesebb, mint a 15 százalékos kiugró növekedést produkáló 2011-es rekordévben.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai