hirdetés
hirdetés

Prémium hajójárat hozhatja Budapestre a gazdag osztrák turistákat

Az osztrák Standard napilap napokban megjelent cikke hivatkozik a bécsi Central Danube projektcég igazgatójának nyilatkozatára, mely szerint vizsgálják egy gyors összeköttetésű, közvetlen Bécs-Budapest prémium hajójárat indításának lehetőségét. Ezáltal még több magas költési hajlandóságú osztrák turista érkezhetne hazánkba.

hirdetés

E jól fizető vendégkör Magyarországra vonzásában partner a Magyar Turisztikai Ügynökség is - olvasható az MTÜ közleményében. A turisztikai ügynökség osztrák piacról készült friss elemzése szerint tavaly 170 milliárd forintot költöttek az osztrákok Magyarországon, amely Németország után a második legnagyobb költésnek felel meg.

E területen dinamikus növekedés tapasztalható, három év alatt 70%-kal nőtt az osztrák turisták magyarországi költése. Top 10 küldőpiacunk turisztikai kiadásait tekintetve mára Ausztria piaci részesedése 15%-os, jóllehet 2010-ben még csak 10% körüli részt hasított a bevételi tortából. Az osztrákok igényes, jól költő turisták. Magyarországi turisztikai fogyasztásuk több mint fele a gyógy- és egészségturizmushoz kapcsolódik, ebben a kategóriában piacvezetők. Költésük közel 80%-a Budapesten kívül realizálódik, így jelenlétükkel jótékonyan oldják a területi koncentrációt, segítik a vidéki Magyarország jövedelemgeneráló képességét.

A hazánkban vendégeskedő osztrák turisták naponta csak áfán keresztül 80 millió forintot hagynak a magyar költségvetésben. Az elemzés szerint már rövid távon reális cél az évi egymillió osztrák vendégéjszaka realizálása a hazai szálláshelyeken a turisztikai költés közel megduplázása mellett.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai