hirdetés

Ropták, nézték, megismerték

A Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete február havi találkozóját a Bécsi úti legújabb szórakoztató-központban tartotta, ahol a Buda Gastro ß Entertainment ügyvezetője, Jankura László fogadta a népes csapatot, és végigkalauzolta birodalmán.

hirdetés

A ház egyik fő programját élőben is láthatták az aranykulcsosok: néptáncbemutatót a folklórteremben, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, kalotaszegi, majd szászcsávási cigánytáncokat mutattak be a táncosok, eredeti népviseletekben. A program ezentúl minden nap este fél héttől szerepel a Bécsi úti szórakoztató-központ kínálatában, ahol elsősorban természetesen turisták érdeklődésére számítanak. A bemutató nagy sikert aratott a szállodások körében.

Üröm az örömben, hogy a program helyszínének megközelítése nem kevés logisztikát igényel majd márciustól épp a fő turistaszezon végéig, azaz augusztus utolsó napjáig, ugyanis az egész Bécsi utat lezárják a villamos sínpálya felújítása, valamint a közút átépítése okán. Utána viszont virágozhat majd Óbuda új vigalmi negyede.

Jankura ügyvezető ecsetelte, hogy mennyi kellemes kiülős, igazi találkozási pont, gasztro- és szórakozóhely nyílik és várja majd a vendégeket a megújult óbudai negyedben - ezek szerint ősz kezdetére. Addigra náluk is megnyílik az alagsorban egy exkluzív bevásárlóhely, felette pedig hamarosan kisebb éttermek, bisztrók, a világ különböző konyháinak ízeit kínáló gasztropontok sorakoznak.

Ungár Tamás, az aranykulcsosok elnöke megemlítette, örülnek, hogy az óbudai hely is belép Budapest garantált folklórprogramot kínáló helyeinek sorába, így felsorakozik a Duna Palota valamint a Vár-béli Budai Vigadó néptánc és népzene programjai mellé. Elhangzott még, hogy idén a magyarországi aranykulcsosoké a világszervezet közép-európai régiós zónatalálkozójának rendezési joga, ennek előkészítő munkáiról is egyeztettek. 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai