hirdetés
hirdetés

Sárváron az elektromos kerékpár a nyári sláger

Az előző évekhez képest megduplázódott a sárvári Tourinform Irodában elektromos kerékpárt bérlők száma. Vannak, akik az egész nyaralás időtartamára, a városon belüli közlekedésre bérelnek pedelec-et, mások pedig azért kölcsönöznek elektromos kerékpárt, hogy a településen kívüli látnivalókat is felfedezzék.

hirdetés

Ezekkel a biciklikkel ugyanis egyetlen feltöltéssel 70 kilométer is megtehető. Így azokkal a Celldömölkhöz közeli Ság hegyre vagy akár a Jeli arborétumba is könnyedén el lehet kirándulni Sárvárról - mondja Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A mostani forgalombővülés, a kerékpározás iránti érdeklődés növekedése is igazolja a város környéki, jelenleg is zajló fejlesztések létjogosultságát. Hamarosan elkészül ugyanis a térségben egy úgynevezett termál kerékpárút, ami Vas megye gyógyfürdőit köti össze. Ennek természetesen része lesz Sárvár, így az ügyvezető arra számít, hogy rövidtávon nem csak a kerékpárt bérlők, hanem a városba két keréken érkezők száma is emelkedik majd.

A Sárváron nyaralók kerékpáros kikapcsolódás iránti igényeit a Tourinform Iroda egyébként már évekkel ezelőtt felismerte. Láthatóan jó döntés volt, hogy 2017-ben a hagyományos kerékpárok mellé hat darab elektromos kerékpárt is beszereztek. Sőt, Sárvár turistatérképére a városi kerékpáros útvonalakon kívül mára felkerültek a környező települések látnivalói, biciklis útvonalai is. Illetve mindezek mellett az online térben is történt kerékpárosbarát fejlesztés. A Sárvár.hu oldalon és a fürdőváros mobilalkamazásán is elérhetők különböző tematikájú, nehézségi fokú kerékpáros túratippek - teszi hozzá Haller Ferenc.

A sárvári és a fürdőváros környéki kerékpáros élménygyűjtésre nyitott utazóknak nemrég egy Facebook és egy Instagram nyereményjátékot is indított a TDM, amiben a résztvevők őszi szálláskedvezmények mellett egész napos ingyenes elektromos kerékpár használatot is nyerhetnek. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpározás az őszi hosszú hétvégés fürdőzések remek kiegészítő programja lehet.

 

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai