hirdetés
hirdetés

Sorban állnak az emberek a kaposvári Tourinformnál

Aki mostanában Kaposvárra látogat, és felkeresi a Tourinform irodát, meglepődik, hogy sorban állnak az ajtóban. Sok új program lehet, biztosan valami jót találtak megint ki – gondolhatnánk.

hirdetés

Máyerné Bocska Ágnes, az iroda vezetője elmondta, valóban sok új programot kínálnak, de az érdeklődést most a népszerű „lokálpatrióta” Kaposvár Kártya kiváltása okozza. A kártyarendszert modernizálták, és így valamennyi Kaposvár Kártyát vadonatújra cserélik a Tourinform Irodában. A régi típusú – fényképes – Kaposvár Kártyák 2016. január 31-ig használhatók.

Az igazolványok nemcsak külsejükben mások – fénykép nélküliek és rejtett NFC chipesek –, de technikailag is fejlettebbek, amelyek elkészítésére sem kell már heteket várni, hiszen helyben kerülnek ki a nyomtatóból. Teljes áron 635 Ft-ba, 14 év alatt és nyugdíjasok részére 320 Ft-ba kerül az érvényesítés. Családtagok egymás kártyáit is érvényesíthetik, nem kell mindenkinek sorban állni az irodánál.

A statisztika szerint 2014-ben 22.877 kártyatulajdonos volt, ők 83.000 alkalommal használták, éltek a kedvezményekkel, ami annyit jelent, hogy több mint 33 millió forint maradt a kaposváriak zsebében. A kedvezmények bővítésével ez az összeg idén 40 millió forint is lehet.

Tavaly, amikor a kártya 10 éves születésnapját ünnepelte, Szita Károly polgármester bejelentette, hogy az országban az első és legsikeresebb településkártya az évforduló alkalmából megújul és több kedvezménnyel bővül. Többek között a desedai kishajó, a múzeum, a könyvtár, a színház, a mozi és a parkolás szolgáltatásait is olcsóbban vehetik igénybe a kártyatulajdonosok. Továbbra is az állandó kaposvári lakcímmel rendelkező emberek és a Kaposváron tanuló középiskolások és egyetemisták használhatják.

Néhány a kedvezmények köréből: Fekete István Látogatóközpont, desedai kishajó, biciklikölcsönzés, a Rippl-Rónai megyei múzeum, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, a Kaposfest, Színház jegyvásárlás, Szivárvány mozi és a 3000 Ft-os parkoló kártyából is kedvezményt kapnak a kártya tulajdonosai.

A Kaposvári Tekergő névre keresztelt közbringarendszert is használhatják. Nemcsak a kaposváriakra, de a turistákra is gondolta. A közösségi kerékpáros rendszerhez, turisták számára ajánlható kártyatípus is elérhető a Tourinform Irodában és a Fekete István Látogatóközpontnál.

Az irodánál várhatóan még tovább fog tartani a roham, mert eddig a több mint 22 ezer tulajdonos közül mintegy a fele újította meg a Kaposvár kártyát, és a kedvezmények bővítése miatt a tavalyinál nagyobb érdeklődésre számítanak.

Máyerné Bocska Ágnes, aki a Kaposvári Városszépítő Egyesület elnöke is, azt is elmondta, hogy egyre több fesztivált rendeznek a városban, amelyen a kerekes székesek hosszabb ideig is részt vehetnek, mert az iroda akadálymentes toalettjét már igénybe tudják venni. Újdonságként említette, hogy a Desedán jövőre horgász VB-t rendeznek, és hogy idén júniusban szecessziós konferenciát szerveznek Kaposváron, abban a városban ahol a legtöbb, 280 szecessziós épület van.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai